Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Kopačke umesto štikli

Dragana Novaković je jedna od malobrojnih devojaka u Srbiji koja vikend, umesto u kafiću, provodi na fudbalskom terenu.

Osude napada na Nedima Sejdinovića

Udruženje novinara Srbije (UNS) izrazilo je solidarnost sa novosadskim novinarom Nedimom Sejdinovićem, predsednikom Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine (NDNV) zbog teksta objavljenog na portalu "Koreni".

Kamp za decu bez roditelja

Udruženje građana Košnica i ove godine, već devetu godinu za redom, organizije dečiji sportskoekološki kamp "Košnica prijateljstva" na Begečkoj jami za decu bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja.

Ove godine više turista posetilo Novi Sad

U maju ove godine Novi Sad je ugostio za 14,2 odsto više turista, kako stranih tako i domaćih, u odnosu na isti mesec prošle godine, rezultati su istraživanja koje je sproveo Republički zavod za statistiku.

Očistili išaranu višejezičnu tablu

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar očistili su danas višejezičnu tablu na ulazu u Novi Sad, kraj Mosta slobode.

U Begeču novi klub penzionera

Klub penzionera "Proleće" otvoren je juče u Begeču, a aktivnosti i sadržaji koji se organizuju u takvim klubovima imaju za cilj prevenciju patološkog starenja, podsticanje proaktivne uloge starih osoba, njihovog volontarizma i međusobne solidarnosti.

Noćni poziv za dostavu hrane često je lažan

Otimanje pazara od dostavljača hrane u iznosu od 200 do 500 evra i krađa kola za dostavu, postali su normalna pojava u Novom Sadu, a za ovu vrstu lopovluka najkritičniji su delovi grada su Sajlovo, Klisa i Telep.

Poziv na linč novosadskog novinara

Na portalu Srba iz dijaspore "Koreni" objavjen je poziv na linč novosadskog novinara Nedima Sejdinovića, u kom  se on naziva "muslimanskim vojvodom" i "jednim od vodećih vojvođanskih separatista".

Noćna prohibicija na javnoj raspravi

Nacrt odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u Novom Sadu, kojom se skraćuje radno vreme lokala i istovremeno zabranjuje prodaja alkohola u radnjama od 22 do 6 časova ujutru, narednih mesec dana biće na javnoj raspravi.

"RTV u bezizlaznoj situaciji"

Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine zatražio je danas od nadležnih da na isti način tretiraju RTV kao i Radio-televiziju Srbije i upozorio da se pokrajinski javni medijski servis nalazi u dramatičnoj i "gotovo bezizlaznoj finansijskoj situaciji".