Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Otvoreno Pozorje mladih

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić otvorio je danas Pozorje mladih, koje je deo programa 58. Sterijinog pozorja, a ove godine se održava 32. put.

Bira se najlepša novosadska bašta

Akcija "Za cvetni Novi Sad" tokom koje će biti izabrana najlepše ozelenjena bašta, terasa, ulični pojas, obrazovna ustanova, turističko- ugostiteljski objekat i preduzeće, traje do 8. juna.

Novosadski fotomaraton počinje u četvrtak

Novosadski foto festival Fotomaraton počinje 30. maja i trajaće do 2. juna. Direktor festivala Tihomir Laćarac kaže za Radio 021 da će program biti usmeren prvenstveno ka dokumentarnoj fotografiji.

GV: Ćutanje javnosti o zloupotrebi Sterijinog pozorja

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina izrazila je danas zabrinutost zbog izostanka reakcije kulturne javnosti na, kako se navodi, političku zloupotrebu Sterijinog pozorja, koju je sprovelo novo rukovodstvo uz pomoć reditelja Emira Kusturice.

Porfirije: "Čarda se urušila sama od sebe"

Čarda "Na kraj sveta" urušila se sama od sebe zbog trulih greda, kada su majstori koje je angažovao koviljski manastir pokušali da saniraju krov, kaže za Radio 021 starešina ovog manastira, vladika Porfirije.

Novosadski funkcioneri uglavnom ne prijavljuju poklone

Novosadska javna preduzeća, članovi Gradskog veća, ali i najveći deo pokrajinskih sekretarijata, od osnivanja Agencije za borbu protiv korupcije ovom telu nisu dostavili spisak protokolarnih poklona, bez obzira na to što je prijavljivanje darova njihova zakonska obaveza.

Spomen ploča na Beogradskoj kapiji

Iako je predviđeno da se na Beogradskoj kapiji postavi replika spomen ploče koja oslikava ulazak srpske vojske u Novi Sad nakon Prvog svetskog rata, sredstva iz gradskog budžeta za ovu namenu još uvek nisu obezbeđena.

Pajtić i Denio posetili Jovinu gimnaziju

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio (Francois-Xavier Deniau) posetili su Gimnaziju "Jovan Jovanović Zmaj" u kojoj se realizuje nastava na srpskom i francuskom jeziku.

Studenti iz Brisela posetili Skupštinu Vojvodine

Studenti magistarskih studija fakulteta "Ku Leuven" iz Brisela i studenti Univerziteta u Novom Sadu koji radnu praksu obavljaju u pokrajinskim organima uprave, danas su posetili Skupštinu Vojvodine i učestvovali u razgovoru o procesu evropskih integracija Srbije.

Ponovo masovno trovanje pasa u Novom Sadu?

Šest uginulih pasa, za koje se pretpostavlja da su otrovani, pronašli su u nedelju sugrađani u okolini Ulice Omladinskog pokreta u Novom Sadu, ali "Ciklonizacija" u ovom delu grada nije pronašla prosut otrov.