Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Kostreš: Vojvodina toliko opljačkana da nema ni za jogurt

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da će ta stranka glasati za Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine kada bude došlo do glasanja u pokrajinskoj skupštini i oceno da u tom dokumentu nema separatizma.

Povlači predstavu sa Sterijinog pozorja zbog Kusturice

Sarajevska rediteljka Selma Spahić obavestila je Direkciju Sterijinog pozorja da se povlači sa ovogodišnjeg festivala, jer je najavljeno da će ga otvoriti reditelj Emir Kusturica, čime je, kako je ocenila, Direkcija festivala dala "legitimitet nacionalističkoj retorici".

Zvezda povela protiv Vojvodine

Vaterpolisti Crvene zvezde poveli su protiv Vojvodine sa 1:0 u polufinalu plej-ofa šampionata Srbije, pošto su sinoć u Beogradu savladali Novosađane sa 13:7.

Savez studenata: Manipulišu studentima zarad sutrašnjih protesta

Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu ne podržava protestni skup koji je najavljen za sutra u 17 sati ispred zgrade Vlade Vojvodine zbog Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine, izjavio je danas predsednik Saveza studentata Univerziteta u Novom Sadu Čedomir Simojlović.

Mirović pozvao građane da ponesu cvet na protest

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da će ključni zahtevi na sutrašnjem protestu pred Vladom Vojvodine biti povlačenje Deklaracije o ustavnim pravima Vojvodine i ostavka pokrajinskog premijera Bojana Pajtića.