Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Laslu Vegelu nagrada "Todor Manojlović"

Književnik iz Novog Sada Laslo Vegel ovogodišnji je dobitnik nagrade za moderni umetnički senzibilitet "Todor Manojlović", koju već dve decenije dodeljuju fond tog istaknutog umetnika i gradska biblioteka "Žarko Zrenjanin" u Zrenjaninu u saradnji sa Vladom Vojvodine.

Zbog pretnji pismo najvišim državnim funkcionerima

Nezavisno društvo novinara Vojvodine uputilo je pismo najvišim drzavnim i pokrajinskim funkcionerima, u kojima ih obaveštava o hajci koja se vodi protiv ovog udruženja, a naročito protiv predsednika Dinka Gruhonjića od strane pojedinih nacionalističkih medija i organizacija.

Hitna pomoć će prihvatiti noćnu pedijatriju

Pedijatri novosadskog Doma zdravlja noću će dežurati još mesec dana, nakon čega će brigu o mališanima preuzeti Zavod za hitnu medicinsku pomoć, odlučilo je Ministarstvo zdravlja na sastanku u Beogradu.

Vučević pozvao ATP "Vojvodinu" na dogovor

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je danas da je i formalno pozvao predstavnike ATP "Vojvodina" da sednu za pregovarački sto i pronađu najbolje moguće rešenje po opšti interes grada, jer bi, kako je naveo, izvršenje presude ugrozilo kapitalne projekte u Novom Sadu.

Besplatno snimanje pluća

Besplatna akcija snimanja pluća, fluorografisanje, održaće se u utorak, u prostorijama Mesne zajednice "Prva vojvođanska brigada", dok će u sredu i četvrtak akcija biti organizovana u prostorijama Mesne zajednice "Sonja Marinković".