Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Grad odbio zahtev DSS da sve bude na ćirilici

Savet za međunacionalne odnose Skupštine Novog Sada dao je danas negativno mišljenje na predlog Demokratske stranke Srbije da ćirilica bude jedino pismo u upotrebi u organima Grada, kao i organima Pokrajine i Republike koji se nalaze na teritoriji Novog Sada.

Malenković: Otvoreni smo za svaku kontrolu

Vršilac dužnosti generalnog direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković izjavio je da fond radi transparentno i da je dostupan nadležnim organima za kontrole poslovanja svake vrste.

Ekološki festival u Studiju M

Ekološki festival "Oplaneti se! Recikliraj" počinje u 12.30 sati u holu Studija M, najavio je organizator - Zelena inicijativa. Ulaz je besplatan.

Rešen problem sahranjivanja u Novom Sadu

Problem nedostatka mesta za sahranjivanje u Novom Sadu rešen je nakon tri godine natezanja, pošto je "Lisje" dobilo građevinsku dozvolu za izgradnju devete parcele na Gradskom groblju.

Limani i Grbavica danas bez grejanja

Novosadska toplana najavila je da će u četvrtak od 9h, zbog radova na otklanjanju havarije na vrelovodnoj mreži u krugu Elektrovojvodine, delovi Limana i Grbavice biti bez grejanja i tople vode.

GSP traži skuplje karte

Karte u gradskom i prigradskom prevozu trebalo bi od 1. aprila ponovo da poskupe i to za 20 odsto, izjavio je direktor GSP-a Milan Balać.

Pastor: Potrebno više policajaca u Temerinu

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ocenio je danas da je preventivno delovanje jedini način za suzbijanje incidenta kakav je nedavna tuča u Temerinu gde su ispisani i uvredljivi grafiti.