Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Skuplji prevoz i grejanje

Od danas su skuplji gradski prevoz, grejanje i odnošenje smeća. Autobuska karta košta 50 dinara, a grejanje se plaća 98 dinara po kvadratnom metru.

Grafit mržnje u Bukovcu

Na zidu Doma zdravlja u Bukovcu osvanuo je grafit mržnje "Smrt Romskoj partiji - Bukovac Srbima", koji su žitelji tog mesta odmah prijavili nadležnim organima.

Fajgelj: Poljuljan ugled Novog Sada

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Novi Sad Andrej Fajgelj je izjavio da su mediji "poljuljali" ugled glavnog grada Vojvodine tokom kampanje da postane Evropska prestonica kulture 2020. godine.

Šlemovi iz Berkasova na izložbi u Milanu

Na izložbi u Milanu, pod nazivom "Konstantin, 313. godina, Milanski edikt i vreme tolerancije", posvećenoj obeležavanju 1.700 godina od Milanskog edikta, izloženi su i raskošni šlemovi iz Berkasova, predmeti Muzeja Vojvodine.

Uskoro obavezni sistematski pregledi za prosvetare?

Novosadska prosvetna inspekcija pokrenula je inicijativu za uvođenje godišnjih lekarskih pregleda za prosvetare, nakon istraživanja koje je pokazalo da su petinu osnovaca nastavnici vređali i ismevali, a oko šest odsto vukli za kosu i uši.

Novosadski studenti u CERN-u

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu boraviće tokom sledeće sedmice u istraživačkom centru CERN u Švajcarskoj.