Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Andrija Gerić završio karijeru

Doskorašnji kapiten odbojkaša Vojvodine, Andrija Gerić, odlučio je da okonča profesionalnu karijeru, pa od ove sezone više neće nastupati za novosadski klub.

Kuće velikana propadaju

Kuće u kojima su živeli poznati Novosađani Svetozar Miletić, Jaša Tomić, Mileva Marić sa Albertom Ajnštajnom, Laza Kostić i Slobodan Jovanović polako propadaju, jer vlasnici nemaju novca za održavanje i većina objekata nije obeležena.

Čistoća se rešava hvatanja pasa i mačaka lutalica

Na sednici Gradskog veća uskoro će se naći predlozi da se iz delatnosti JKP "Čistoća" izuzme  hvatanje pasa i mačaka lutalica i da se JKP "Stan" poveri održavanje objekata pod ingerencijom Grada, izjavio je član Gradskog veća za komunalne poslove Nikola Ćirović.

BusPlus stiže i u Novi Sad?

Novom Sadu se smeška uvođenje sistema naplate gradskog prevoza po uzoru na beogradski BusPlus, budući da se na svaki dosadašnji tender za nabavku opreme javljala firma "Apex Solution Technology", koja je dobila posao u Beogradu, saznaje Radio 021.

Dunav odblokiran, radnicima obećane plate

Radnici firme "Dunav grupa agregati" postigli su sinoć dogovor sa gazdom Dušanom Borovicom o isplati zaostalih zarada, pa su jutros brodovi kojima su blokirali plovidbu na Dunavu povučeni i rečni saobraćaj je oslobođen.

Dunav potpuno blokiran za rečni saobraćaj

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je večeras, posle pregovora sa nezadovoljnim radnicima "Dunav agregata" i vlasnikom te kompanije Dušanom Borovicom, da očekuje da će blokada Dunava biti okončana ove sedmice.

Kanal 9 tužio Srbiju Strazburu

Televizija Kanal 9 podnela je Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu tužbu protiv Srbije zbog nespremnosti države izađe iz vlasništva nad medijima, čime se, kako se navodi u današnjem saopštenju, ugrožava njihova sloboda.