Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Brankova nagrada za prvu zbirku Goranu Živkoviću

Ovogodišnju, 52. Brankovu nagradu za najbolju prvu pesničku knjigu, autora do 29 godina, pisanu na srpskom jeziku, dobio je Goran Živković (28) iz Niša za knjigu "Spalipačitaj" objavljenu ove godine u izdanju Niškog kulturnog centra.

Dačić: DS nema pravo da se ljuti

Socijalistička partija Srbije će izaći iz postojeće gradske vlasti u Novom Sadu, samo ukoliko se prethodno ispune neophodni uslovi za stvaranje nove većine u skupštini grada, izjavio je danas predsednik SPS Ivica Dačić.

Odbijena tužba protiv Radija 021

Apelacioni sud u Novom Sadu odbacio je tužbu koju je načelnik odeljenja za radioterapiju Instituta za onkologiju Vojvodine Marko Erak podneo protiv Radija 021 i glavnog i odgovornog urednika Slobodana Krajnovića.

Pastor: Doneti ustavni zakon o Vojvodini

Problemi u funkcionisanju vojvođanske autonomije mogli bi da budu rešeni donošenjem ustavnog zakona o ingerencijama pokrajine, koji bi imao snagu kao Ustav, izjavio je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

SNS: Višekruna nije funkcioner, samo član

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu najoštrije  je da nas osudio "tendenciozno plasiranje vesti koja se pojavila u toku današnjeg dana u pojedinim medijima o tobožnjim pretnjama koje upućuju funkcioneri Srpske napredne stranke potencijalnim koalicionim partnerima u budućoj gradskoj vlasti".