Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

LSV: Zaštitu Vojvodine tražiti u Strazburu

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je Vladu Vojvodine da zaštitu prava građana pokrajine zatraži pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, jer je odluka Ustavnog suda Srbije o neustavnosti odredbi Zakona o nadležnostima pokrajine, kako smatraju u ovoj stranci, kršenje kolektivnih prava građana Vojvodine.

Simpozijum o Zmaju

Društvo književnika Vojvodine (DKV) organizuje simpozijum o Jovanu Jovanoviću Zmaju (1833-1904 ) koji će se održati 12. jula u Pozorištu mladih.

ZIG: Nema opasnosti od rušenja mosta

Nakon pisanja medija da je potporni stub drumsko-železničkog mosta iskrivljen, Zavod za izgradnju grada saopštio je da su ekipe izašle na teren i ustanovile da ne postoji opasnost zbog oštećenja.

Vanredni vozovi zbog "Egzita"

Železnice Srbije će zbog održavanja muzičkog festivala "Egzit", od 12. do 16. jula, uvesti vanredni voz na relaciji Novi Sad - Beograd, koji će svakodnevno polaziti iz Novog Sada u 5.10 sati.

Jerkov: Proglasiti vanredno stanje zbog vrućina

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov apelovala je danas na ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Predraga Marića da u Vojvodini bude proglašeno vanredno stanje zbog tropskih vrućina.

Odnošenje baštenskog otpada do 13. jula

Baštenski otpad će se u narednim danima odnositi iz Rumenke, sa Sajlova, Adica, Avijatičarskog naselja, Grbavice - po pozivu, Sremske Kamenice, Ledinaca, Bukovca, Podbare, Salajke, Čeneja, Adamovićevog naselja, Detelinare, dela Staničnog bulevara, Velikog Rita, Malog Beograda i Pejićevih salaša.

Ubijen labudić u Dunavskom parku

Nepunih mesec dana nakon što je najpoznatiji novosadski par labudova i zaštitni znak Dunavskog parka, Isa i Bisa, dobio tri labudića, jedan od njih je uginuo posle zadobijenih povreda.

Zašto tinejdžeri ne mogu sami kod lekara?

Institucija pokrajinskog ombudsmana saopštila je danas da nema pravnog osnova obaveštenje Ministarstva zdravlja, po kojem deca uzrasta do 15 godina u zdravstvene ustanove mogu da budu primljena samo uz prisustvo roditelja ili staratelja.