Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Pavličić: Strane investicije su prioritet

Svi direktori javnih preduzeća i ustanova i funkcioneri u gradu imaće obavezu da do nove godine poboljšaju rezultate rada javnog sektora, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i dodao da je privlačenje stranih investicija jedan od glavnih zadataka nove gradske vlasti.

Nacionalni savet: Ponoviti prijemni na Pravnom

Nacionalni savet Mađara zatražio je da se prijemni ispit na novosadskom Pravnom fakultetu ponovi, jer kandidatima mađarske nacionalnosti nije omogućeno da polažu prijemni iz predmeta mađarski jezik i književnost.

Slavine na hidrantima u centru Novog Sada

Slavine na hidrantima postavljene su juče na nekoliko mesta u centru grada. Time je prolaznicima za osveženje obezbeđena voda odgovarajuće temperature, izjavio je za Radio 021 portparol "Vodovoda" Davor Santrač.

Nova vlada Vojvodine 11. jula

Nova vlada Vojvodine biće formirana na sednici pokrajinske skupštine koja će biti održana 11. jula, rečeno je danas na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i predsednik aktuelne vojvodjanske Vlade Bojan Pajtić.

Hemičar iz Novog Sada pobedio u Sloveniji

Pavle Jovanov, student druge godine doktorskih studija hemije na novosadskom Prirodno-matematičkom fakultetu, osvojio je prvo mesto na međunarodnom takmičenju u slovenačkoj Novoj Gorici.

Počeo turnir u odbojci na pesku na Štrandu

Od danas do 8. jula, na Štrandu, najbolji odbojkaši Evrope boriće se za plasman i poene rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB) i nagradni fond od 25.000 evra.

Apel da se racionalno troši voda

"Vodovod" je apelovao na građane da vodu troše racionalno i izbegavaju zalivanje bašte i dvorišta radi "hlađenja", jer su to primeri neracionalne potrošnje pitke vode.