Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Ruše centar, a vlast ćuti

Rušenje starog gradskog jezgra se nastavlja, a država pod čijom je zvančnom zaštitom strogi centar grada, uopšte nije zainteresovana to da spreči.

Uverenje o taksiranju za 150 evra

Uverenje o poznavanju grada za taksiste može se dobiti podmićivanjem, tvrdi za Blic Novosađanin D.P. kome je ponuđeno da za 150 evra dobije taj dokument.

Egzitov kamp seli se na Štrand

Nakon što je JKP "Vodovod i kanalizacija" nedavno najavilo da će isključiti bunare vode na Petrovaradinskoj adi, ukoliko Egzitov kamp i ove godine bude postavljen u blizini tog izvorišta vode, organizatori Festivala će, u dogovoru sa "Zelenilom", kamp preseliti na novosadsko kupalište Štrand.

Gde je 2,5 miliona pomoći za ugrožene od poplava?

Iako bi sve državne, pa tako i gradske institucije, trebalo da rade svoj posao bez obzira na to što se očekuju postizborne promene, većina ih još od izborne kampanje intenzivno zanemaruje svoje obaveze prema građanima.

Pastor: Možda bez SPS-a

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da bi eventualna odluka Socijalističke partije Srbije (SPS) da republičku vladu formiraju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) mogla dovesti do toga da SPS ne bude u novoj pokrajinskoj vladi.

Vlada Vojvodine zavisi od Beograda

Pokrajinski funkcioneri DS i SPS izjavili su da vojvođanska vlada može da bude formirana brzo, ali da njen sastav zavisi od rezultata pregovora na republičkom nivou.