Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Butorović s navijačima o tuči na Štrandu

Predsednik fudbalskog kluba "Vojvodina" Ratko Butorović vodio je juče višečasovne razgovore sa predstavnicima navijačke grupe "Firma", a povodom tuče dve grupe navijača na Štrandu u kojoj je više lica povređeno.

Cene na pijacama porasle 20 odsto

Na novosadskim zelenim pijacama ponuda je uobičajeno dobra, ali su cene za 20 odsto veće nego lane, a prema rečima pojedinih prodavaca, jedan od razloga poskupljenja je što je zbog niskih temperatura zimus i u rano proleće "sva roba smrzla".

Isplovila regata iz Novog Sada

Plovni karavan pod zastavom "Vode Vojvodine", koji čine čak 93 jahte i oko 220 članova posade, isplovio je jutros u 9 sati iz Novog Sada.

"Klip" najbolji na Sinema sitiju

Film "Klip" rediteljke Maje Miloš proglašen je najboljim u selekciji "Nacionalna klasa" na festivalu Sinema siti, koji je sinoć zatvoren dodelom nagrada u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Večeras se završava Sinema Siti

Međunarodni festival "Sinema Siti" zatvara se večeras u Srpskom narodnom pozorištu na sceni "Pera Dobrinović" dodelom nagrada festivala u četiri selekcije.

Prskanje komaraca u Beočinu

Tretmani protiv odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opštine Beočin biće izvedeni od subote 23. juna do subote 7. jula, najavila je "Ciklonizacija".

Kampus bez vode u subotu

Zbog radova na vodovodnoj mreži bez vode će u subotu, 23. juna, prepodne, biti studentski kampus i deo okolnih zgrada.

Besplatna priprema za prijemni iz matematike

Departman za matematiku i informatiku Prirodno matematičkog fakulteta od 25. do 29. juna organizuje besplatne pripreme za prijemni ispit iz matematike. Pripreme će se održati svakog dana od 10 do 14 časova.

Odnošenje baštenskog otpada do 27. juna

Baštenski otpad će se u narednim danima odnositi iz Budisave, Šangaja, Stepanovićeva, Kisača, sa Satelita, iz Banatića po pozivu, Kaća, Rumenke, sa Sajlova, Adica, Avijatičarskog naselja i Grbavice po pozivu.

Pajtić: Uskoro pokrajinska vlada

Pregovori oko formiranja nove pokrajinske vlade još nisu gotovi, ali će uskoro biti privedeni kraju, izjavio je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Prskanje komaraca u Karlovcima

Prskanje komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opštine Sremski Karlovci obavljaće se u periodu od ponedeljka 25. juna do ponedeljka 9. jula, saopštila je "Ciklonizacija".

Droga nuđena većini mladih Novosađana

Većina Novosađana mlađih od 30 godina, tačnije njih 58 odsto, bilo je u situaciji da im je direktno nuđeno uživanje neke droge, pokazuje istraživanje koje je povodom Svetskog dana borbe protiv droge, 26. juna, sprovela Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti "Vita" u Novom Sadu.

LSV želi mesto predsednika Skupštine Vojvodine

Predsednik SVM Ištvan Pastor ima podršku najvećeg dela koalicije da postane predsednik pokrajinskog parlamenta, ali LSV i dalje polaže pravo na tu funkciju kao najbrojnija stranka vladajuće većine u skupštinskim klupama posle DS-a.