Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

FK "Vojvodina" koči rekonstrukciju "Karađorđa"?

  Glavni razlog za odlaganje rekunstrukcije stadiona "Karađorđe" je to što FK "Vojvodina" nije dostavila potrebnu dokumentaciju, kazala je za Radio 021 direktorka "Poslovnog prostora" Gordana Mogić. Ona kaže da je FK "Vojvodina" kao donator projekta rekonstrukcije stadiona dužna da pripremi i dostavi projektno - tehničku dokumentaciju, nakon čega će "Poslovni prostor" početi dogradnju istočne, rekonstrukciju i dogradnju južne tribine i izgradnju novih svlačionica. Tehnički direktor FK "Vojvodina" Radisav Rabrenović juče je za Radio 021 izjavio da početak radova na stadionu kasni zbog toga što "Poslovni prostor" nije obezbedio dokumenta i dozvole. Podsetimo da su iz FK "Vojvodina" početak rekonstrukcije naveli kao razlog za otkazivanje domaćinstva finala Kupa 16. maja. Tehniko Novosađana je rekao da ne očekuje kaznu za otkazivanje domaćinstva, jer su to učinili na vreme i nisu bili ni pod kakvim ugovorom sa FS Srbije. Po njegovim rečima, domaćinstvo finala nacionalnog Kupa je otkazano iz mera predostrožnosti, jer su postojale određene usmene informacije da će početi rekonstrukcija stadiona i da zbog toga nisu hteli da dovedu održavanje jedne takve manifestaciju u pitanje. Poslednji probijeni rok je 27. maj, i za sada je nejasno kada će nova faza renoviranja "Karađorđa" započeti. Glavni razlog za odlaganje rekunstrukcije stadiona "Karađorđe" je to što FK "Vojvodina" nije dostavila potrebnu dokumentaciju, kazala je za Radio 021 direktorka "Poslovnog prostora" Gordana Mogić.

Orlići pred vratima Evropskog prvenstva

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije (momci rođeni posle 1. januara 1993.) danas u Novom Sadu igra protiv Rumunije odlučujući meč za plasman na Prvenstvo Evrope koje će se početkom jula održati u Estoniji.

Vodovod i dalje naplaćuje dugove

Slanjem opomena pred isključenje, Vodovod uspeva da naplati deo svojih potraživanja od velikih dužnika, što znači da ne dolazi do najavljenih isključenja sa mreže.

Postavljeno još šest podzemnih kontejnera

Jkp "Čistoća" je postavila šest podzemnih kontejnera za komunalni otpad. Dva se nalaze u Dunavskoj ulici kod Muzeja revolucije, dva na uglu ulice Vojvode Putnika i Trga Neznanog junaka i dva na uglu Radničke i Stevana Musića.

Odnošenje baštenskog otpada do 1. juna

Baštenski otpad će se u narednim danima odnositi iz Rumenke, sa Sajlova, sa Adica, Avijatičarskog naselja i Grbqavice po pozivu, Sremske Kamenice, Ledinaca, Bukovca, Podbaram, Salajka, Čenej, Adamovićevog naselja, Detelinare, deo Staničnog bulevara, Velikog Rita, Malog Beograda i Pejićevih salašima.

Isključenja struje za 30. maj

Delovi Novog Sadam Sremske Kamenice, Veternika, Banoštora, Čeneja, Čerevića, Ledinaca i Starih Ledinaca u sredu, 30. maja neće imati struje.

Korhec: Primena zakona ne ugrožava nezavisnost RTV

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara, Tamaš Korhec, izjavio je da su cinične optužbe da bi u slučaju da Savet preuzme rukovođenje mađarskim redakcijama Radio televizije Vojvodine, bila ugrožena nezavisnost mađarskih programa pokrajinskog javnog servisa.

Stari most kod Beške do novembra

Radovi na rekonstrukciji "starog mosta" preko Dunava kod Beške, koštaće između četiri i pet miliona evra, a trebalo bi da budu završeni do novembra.