Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Megabordi - kako su "mali igrači" pobedili Grad

Pojedine male marketinške firme u Novom Sadu uspele su da zaobiđu kontroverznu gradsku odluku o plaćanju komunalnih taksi, zatraživši od Ministarstva finansija da odredi najvišu moguću globu kojom lokalna vlast može da optereti oglašivače.

Šansama za stipendiju i zaposlenje Edukons proslavlja rođendan

"Edukons (Educons) je krenuo sa tri, a danas ima sedam fakulteta. Ove godine novi su nam studijski programi - menadžment energetskih tržišta, logistika i digitalna umetnost, novi je i Fakultet za primenjenu bezbednost, a posebno smo ponosni na međunarodni studijski program - zelena ekonomija, master akademske studije čija se trosemestralna nastava održava na pet univerziteta, u pet različitih zemalja, i čija diploma važi u 12 zemalja članica Alijanse univerziteta centralno-istočne Evrope", rekao je prof. dr Aleksandar Andrejević, rektor Univerziteta Edukons na svečanoj akademiji povodom obeležavanja četiri godina uspešnog rada ovog Univerziteta.

Isključenja struje za 25. maj

Delovi Novog Sada, Sremske Kamenice, Banoštora, Čerevića, Beočina, Čeneja, Begeča i Sremskih Karlovaca u petak, 25. maja neće imati struje.

OŠ "Vasa Stajić" pobednica "Žogarija"

Učenici Osnovne škole "Vasa Stajić" iz Novog Sada osvojili su prvo mesto na takmičenju osnovnih škola iz Srbije pod nazivom "Žogarija" u organizaciji Media šport iz Ljubljane, održanom u Beogradu, 22. maja.

Na budžetu 4.975 mesta

Zа upis studenаtа u prvu godinu osnovnih studijа nа 14 fаkultetа Univerzitetа u Novom Sаdu, iz budžetа će biti finаnsirаno 4.975 mestа, odlučila je Vlаdа Vojvodine.

Radosno detinjstvo, Spens, Dnevnik i drugi ostaju bez vode

Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" upozorilo je da će, ukoliko danas ili sutra ne izmire veći deo ili kompletan dug, sa mreže isključiti upravnu zgradu Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", "Neimar", hotel "Sajam", "Dnevnik", Spens i hotel "Park".

Projekat za pomoć gej ljudima

Grupa za podršku mladim LGBT osobama "Izađi" iz Novog Sada počela je realizaciju projekta "Orman je za stvari", sa ciljem pružanja podrške mladim gej ljudima koji planiraju da prihvate sopstvenu seksualnost.