Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Sto dana zatvora za uvredu vladike Irineja

Presuda novosadskom antifašisti Zoranu Petakovu, koji je zbog vređanja episkopa bačkog Irineja (Mirka Bulovića) pravosnažno osuđen da plati 100.000 dinara, preinačena je na 100 dana zatvora, saznaje Radio 021.

Branislav Lečić na čelu žirija Pozorja

Predsednik žirija ovogodišnjeg Sterijinog pozorja biće glumac Branislav Lečić. U žiriju će biti upravnica Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba Ana Lederer, reditelj iz Ljubljane Janez Pipan, rediteljka Ana Tomović i dramska spisateljica Maja Pelević

Za rođendan "Vojvodinašuma" 12.000 evra

I pored uvedenih mera štednje za javna preduzeća, kojima je dogovoreno da se državne firme ne bahate troškovima za interne žurke i jubileje, JP "Vojvodinašume" je za proslavu desetogodišnjice rada potrošilo 1.374.000 dinara.

Robotičari će ipak učestvovati na evropskom prvenstvu

Učenici Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" koji su se plasirali na evropsko prvenstvo u robotici "Eurobot" u Francuskoj, ipak će učestvovati na tom takmičenju jer su Gradska uprava za obrazovanje i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje obezbedili novac za put i smeštaj.

Takmičenje u plesu 13. maja u Futogu

Liga budućih šampiona-takmičenje u sportskom i modernom plesu, četvrto po redu, namenjeno plesačima koji tek započinju svoj takmičarski život održaće se 13. maja u Sportskoj hali u Futogu.

Planiraju i projektuju, ali ne grade garaže

Višegodišnje najave gradskih vlasti o izgradnji javnih garaža, koje bi umanjile problem parkiranja u Novom Sadu, došle su do nivoa predstavljanja projekata, ali još nema garancija o njihovoj realizaciji.

"Poslovni prostor" gubi lokale, Grad milione

Sprovođenjem restitucije "Poslovni prostor" ostao je bez devet lokala u Tanurdžićevoj palati, a narednih meseci broj objekata koji će biti vraćen naslednicima nekadašnjih vlasnika mogao bi da dostigne stotinu.