Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Umetnici podržali direktorku baleta SNP-a

Povodom ostavke direktorke Baleta Srpskog narodnog pozorišta Olivere Kovačević Crnjanski oglasio se kolektiv umetnika, koji žele da joj se zahvale  za sve ono što je do sada učinila za razvoj kulture, umetnosti i društva u Novom Sadu.

Traži se najveći zagađivač

Pokret gorana Vojvodine će sredinom maja proglasiti najvećeg zagađivača i 10 zaštitnika životne sredine za prošlu godinu, koje do 28. aprila mogu da prijavljuju svi zaniteresovani.

"Zlatna značka" za Borislava Samardžića

Direktor "Radosnog detinjstva" Borislav Samardžić dobitnik je nagrade "Zlatna značka" koju tradicionalno dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturne delatnosti.

Bata Kan Kan: "Meleg nigde ne ide"

Iako je jedan od najtalentovanijih igrača domaćeg prvenstva Dejan Meleg otputovao na probu u amsterdamski Ajaks, od transfera tog igrača neće biti ništa, kaže za Radio 021 predsednik crveno-belih Ratko Butorović.

Tražili plate dobili prijave

Zbog prošlonedeljne blokade saobraćaja na Dunavu, protiv 15 zapovednika brodova iz "Dunav grupe agregati", bivšeg "Heroj Pinkija", novosadska Lučka kapetanija podnela je prekršajne prijave.

Električni bicikli uskoro u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i direktorka gradskog Fonda za zaštitu životne sredine Željka Jurakić potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje i opremanja terminala za solarno punjenje električnih bicikala.