Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Premijera baleta "Mileva Ajnštajn"

Na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu sinoć je premijerno izvedena baletska predstava "Mileva Ajnštajn", prema motivima istoimene drame Vide Ognjenović, na muziku Marjana Nećaka, u koreografiji i režiji gosta iz Hrvatske Staše Zurovca.

Vojvodina nastavlja da posrće

Fudbaleri Vojvodine nastavili su sa lošim partijama ovog proleća i čini se da su sve dalje od plasmana u Evropu posle novog poraza u prvenstvu, ovog puta od Smedereva rezultatom 2:0.

Traže takse za kamione koji idu preko Fruške gore

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je Nacionalni park "Fruška gora" i nadležne ustanove da uvedu taksu za prolazak kamiona preko Fruške gore, kako bi se redukovao teški kamionski saobraćaj kroz Petrovaradin.

"Kritična masa" u Limanskom parku

U Limanskom parku održana je promocija vožnje bicikla kao zdravog stila života, koja je u Novom Sadu organizovana prvi put, u okviru svetskog građanskog pokreta "Kritična masa".

Taksisti predali Gradu opomenu pred tužbu

Strukovno udruženje taksi-preduzetnika "Sitans" predalo je gradu Novom Sadu opomenu pred tužbu zbog, kako navode, štete koju je njihovom poslovanju nanela propisana minimalna cena taksi vožnje iz septembra 2011. godine.

Ponovo saobraća voz Novi Sad-Bar

Železnice Srbije u petak su vratile u redovan saobaćaj voz na relaciji Novi Sad-Beograd-Bar, a od subote će biti vraćena i kompozicija iz Subotice za Bar.

Ekološke kese za posetioce Fruške gore 1. maja

Mreža lokalnih ekoloških organizacija "Zelena lista Srbije" i "Zelena inicijativa" organizuju ekološku akciju u kojoj će posetiocima Fruške Gore 1. maja biti podeljeno 2.000 biorazgradivih kesa, uz sakupljanje otpada.

Vraćena imovina Jevrejskoj opštini

Predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić i  predsednik Jevrejske opštine Novi Sad Goran Levi potpisali su danas sporazume u vezi sa vraćanjem imovine Jevrejskoj opštini.

Od utorka autobuska linija do akva parka

Gradsko saobraćajno preduzeće sklopilo je sa Akva parkom "Petrolend" ugovor o prevozu do novog turističko-rekreativnog kompleksa u Bačkom Petrovcu. Autobusi GSP-a od 1. maja prevoziće zainteresovane svakog dana do akva parka, najveće zabavne atrakcije u Srbiji na vodi.