Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Slovenci žele javno-privatno partnerstvo sa Informatikom

Konzorcijum tri slovenačke firme - "Sago", "E projekt" i "Riko" ponudio je da investira 70 miliona evra za projektovanje, finansiranje i izgradnju mreže optičkih kablova u Novom Sadu u narednih šest godina, a na međunarodnom tenderu koji je raspisala "Informatika" za odabir javno privatnog partnera.

Odnošenje baštenskog i krupnog otpada do 6. aprila

Kontejneri za krupni otpad u narednim danima će biti postavljeni na Pajićevim salašima i u Nemanovcima, dok će se baštenski otpad odnositi iz Rumenke, sa Sajlova, sa Adica, Avijatičarskog naselja, Grbavice, iz Sremske Kamenice, iz Ledinaca, Bukovca, sa Podbare, Salajke, Čeneja, Adamovićevog naselja, Detelinare, deo Staničnog bulevara, iz Velikog rita, Malog Beograda, i sa Pejićevih salaša.

Sahranjene žrtve požara u "Kontrastu"

Dvadesetosmogodišnja Milena Dalmacija, sahranjena je na Almaškom groblju. Sahrani je, osim roditelja, prisustvovalo na stotine sugrađana, rodbine i prijatelja i predstavnika grada.

Čanak: Federalizacija politički avanturizam

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se njegova stranka nije pridružila inicijativi za federalizaciju Srbije jer smatra da je u aktuelnom trenutku "neodgovorno i štetno otvarati tako krupna politička pitanja", odnosno da se time podstiču nacionalističke i fašističke snage u Vojvodini.

Uvredljive parole na Svratištu

Na fasadi Svratišta u Novom Sadu nepoznate osobe, u noći između 1. i 2. aprila, iscrtale su kukaste krstove i ispisali uvredljive parole, saopštila je Ekumenska humanitarna organizacija.

Vučević: Ne sme se ćutati o tragediji u Kontrastu

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je da političke stranke, kao učesnici u javnom životu, ne smeju da ćute kada se dogodi tragičan događaj poput požara u Kontrastu u kojem je stradalo šestoro mladih ljudi.