Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Brojni požari zbog paljenja trave

Novosadski vatrogasci poslednjih nekoliko dana imaju pune ruke posla zbog nekontrolisanog paljenja trave, naročito na Fruškoj gori, Bockama, Popovici, na Novom naselju i u Sremskoj Kamenici.

Jelene vraćaju na Frušku goru

Populacija jelena na Fruškoj gori se uspešno obnavlja, a uskoro će jedan deo od 130 jelena iz prihvatnog centra biti pušten u prirodu, najavljeno je danas iz Nacionalnog parka Fruška gora.

Curela kiselina na Ranžirnoj stanici

Pripadnici Vatrogasne brigade juče su na Ranžirnoj stanici morali da intervenišu na pretakanju sirćetne kiseline, koja je počela da curi zbog oštećenja cisterne u kojoj se nalazila.

Kurs ruskog za osnovce

Ruski centar pri Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" organizuje besplatan početni kurs ruskog jezika za sve zainteresovane učenike osnovnih škola od 4. do 7. razreda.

Zapalila se trska u Futogu

Energetski info centar saopštio je danas da je oko podneva u Futogu došlo do požara na velikoj površini pod trskom u blizini Dunava i vikend naselja Čerevićka skela i da on "nije nastao spontano".

Humanitarna akcija za decu sa ulice

Projekat "Little Painting for the Big Thing", koji će obuhvatiti niz likovnih radionica za decu, počinje u martu, a biće završen prodajnom izložbom radova u Radio kafeu, od čega će sav prihod ići u humanitarne svrhe.