Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Popovu uručena Februarska nagrada

Povodom Dana Grada, u Srpskom narodnom pozorištu održana je Svečana akademija, u okviru koje je uručena Februarska nagrada ovogodišnjem laureatu doktoru Dušanu Popovu, autoru Enciklopedije Novog Sada.

Ili će internet biti slobodan ili ga neće biti

Iako svet i dalje bruji o najavama da bi relativno slobodan internet kakvim ga danas poznajemo mogao da prestane da postoji, građani Srbije i dalje pasivno gledaju na civilizacijsko-tehnološki rasplet koji se dešava na svetskoj sceni.

"Zakon o nadležnostima u okviru Ustava"

Pred Ustavnim sudom Srbije danas je održana druga javna rasprava povodom inicijative Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije za ocenu ustavnosti Zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine.

Laureati "Izbora godine" za savremenu umetnost

Laureati tradicionalnog priznanja "Izbor godine" su izložba "Re-kreacija" Danijela Babića, retrospektiva i monografija Vujice Rešina Tucića u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, autora Nebojše Milenkovića, dok je za najboju galeriju izabrana poklon zbirka Rajka Mamuzića.

Nadležnosti Vojvodine - najteži predmet

Zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine, čija se ustavnost osporava, najvažniji je i najteži predmet koji se pojavio pred Ustavnim sudom od njegovog postojanja do danas, izjavio je predsednik Ustavnog suda Dragiša Slijepčević.