Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Ideja Društvenog centra dobila podršku

Gradonačelnik Igor Pavličić podržao je ideju Društvenog centra na današnjem sastanku sa aktivistima, ali konkretnih dogovora oko prostora nije bilo, kaže za Radio 021 aktivistkinja Društvenog centra Branka Miličić.

Prijem za Tišmu u Gradskoj kući

Ovogodišnjeg dobitnika NIN-ove nagrade, Slobodana Tišmu, primili su gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić i član Gradskog veća zadužen za kulturu, Andrej Bursać.

Zabrana saobraćaja tokom komemoracije

Tokom komemoracije žrtvama Novosadske racije 23. januara, privremeno će biti zabranjen saobraćaj na Keju žrtava racije, od Trga Neznanog junaka do Radničke ulice, kao i u delu ulice Maksima Gorkog, od Sonje Marinković do Keja žrtava racije.

Popov predložen za Februarsku nagradu

Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine grada je na današnjoj sednici predložila Dušana Popova za Februarsku nagradu.

Peticija "Oživimo mrtve prostore!"

Građanske inicijative su pokrenule peticiju kojom se traži da Vlada Srbije na dnevni red stavi pitanje korišćenja napuštenih prostora i definiše kriterijume za njihovo ustupanje društvenim, kulturnim i umetničkim inicijativama.

Informatika: Do kraja godine internet 10 puta brži

Znatno brža internet veza, mogućnost većeg izbora između ponuđača televizijskih programa, interneta ili telefonskih veza, niže cene i druge pogodnosti koje nosi razvoj optičko-telekomunikacione infrastrukture, delu stanovnika Novog Sada mogli bi biti dostupni za oko godinu dana.

SPC: "Sa gradonačelnikom nećemo da imamo ništa"

Srpska pravoslavna crkva oštro je demantovala navode o postizanju dogovora sa gradonačelnikom Igorom Pavličićem oko zajedničkog izlaska na pomen žrtvama Novosadske racije, podvukavši da "sa njegovom ekipom" neće da ima ništa.

Aktivisti sutra sa gradonačelnikom

Gradonačelnik Igor Pavličić će u četvrtak na razgovor primiti predstavnike Društvenog centra, ali od tog sastanka ne treba očekivati konkretan dogovor u vezi sa rešavanjem pitanja prostora za taj centar.