Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Još jedna osuda incidenata u Temerinu

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i v.d. načelnika novosadske policije Stevan Krstić najoštrije su osudili poslednje incidente u Temerinu i složili se da su i dalje neophodne koordinirane akcije i kontinuirana saradnja svih nadležnih organa, od lokalne samouprave i pokrajinskih institucija do policije i sudstva.

Inspekcija i policija u Betaniji

U novosadsko porodilište danas će doći zdravstvena inspekcija da bi ispitala navode da je u ovoj bolnici 1. januara umrla nerođena beba čiji roditelji tvrde da se to dogodilo "zbog greške lekara".

Vasiliju Krestiću nagrada "Dejan Medaković"

Nagrada "Dejan Medaković", koju izdavačka kuća "Prometej" dodeljuje za najbolje memoarsko delo objavljeno na srpskom jeziku protekle godine, uručena je akademiku Vasiliju Đ. Krestiću (80) za knjigu "Istoričar u vremenu prelomnih i sudbinskih odluka".

Sa mladim igračima sklapani "robovlasnički" ugovori

Fudbalski klub Vojvodina podneo je krivične prijave protiv Mihaela Stankovića, vlasnika menadžerske agencije iz Švajcarske i svog bivšeg igrača Miće Vranješa, zbog sumnje da su sklapali štetne ugovore sa mladim igračima ovog kluba, a u cilju pridobijanja lične materijalne koristi.

Obeležena godišnjica Racije u Čurugu

U vojvođanskom mestu Čurug danas je održan parastos žrtvama Racije, fašističkog zločina u kojem je u Drugom svetskom ratu pre 70 godina ubijeno na hiljade građana u Novom Sadu, Bečeju i mestima u Šajkaškoj oblasti.