Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Egereši: Što pre Zakon o finansiranju Vojvodine

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas da bi pokrajinski parlament do kraja ovog mandata, odnosno do novih izbora, trebalo da predloži Zakon o finansiranju Vojvodine i dostavi ga Narodnoj skupštini na usvajanje.

Saobraćajci pišu kazne uprkos štrajku

Iako je štrajkački odbor novosadske policije objavio kako im se u štrajku priključila saobraćajna policija, koja bi do daljeg trebalo da interveniše samo prilikom udesa, kontrola saobraćaja nije prestala.

I desničari žele u kasarne

Aktivisti Srpskog narodnog pokreta "Naši" najavili su da će zaposesti pojedine napuštene objekte Vojske Srbije kako bi u njima obezbedili prostor za svoje delovanje.

Samostalnu Vojvodinu želi 5% Novosađana

Gotovo polovina građana Vojvodine podržava njen sadašnji status, dok se deset odsto zalaže za to da aktuelna pokrajina bude republika ili čak država, pokazalo je istraživanje agencije Skan.

Sunčani sat za Nadu Čemerlić Ađić

Ovogodišnju nagradu "Sunčani sat" za doprinos u uspešnom lečenju bolesti srca dobila je direktorka Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine Nada Čemerlić Ađić.

Otvoren Kabinet za hemofiliju

Pacijenti koji boluju od hemofilije, sklonosti ka krvarenju koje ne može da se zaustavi, od danas će laboratorijske analize moći da urade za 15 minuta u novosadskoj Klinici za hematologiju.