Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

FOTO: Plakati protiv nasilja nad ženama

Rad studentkinje Akademije umetnosti Jelene Potkonjak pod nazivom "Zaustavi ga dok možeš" izabran je za najbolji među 18 prijavljenih na konkursu Zavoda za ravnopravnost polova, a na temu borbe protiv nasilja nad ženama.

Stranke manjina traže ocenu ustavnosti zakona

Nekoliko stranaka nacionalnih manjina iniciralo je pred Ustavnim sudom Srbije ocenu ustavnosti Zakona o izboru narodnih poslanika u članu koji se odnosi na broj potpisa koji su potrebni da bi se potvrdila neka izborna lista.

Fantastično putovanje u prošlost

Šesti studentski Art Festival završen je sinoć otvaranjem nesvakidašnje izložbe fotografija koje su rađene tehnikom mokrog kolodijuma nastalom polovinom XIX veka.

Otvoren Konzulat Slovenije u Novom Sadu

Na Bulevaru oslobođenja 78 otvoren je Konzulat Republike Slovenije u Novom Sadu, a na mesto počasnog konzula imenovan je potpredsednik Nacionalnog saveta Slovenaca Rajko Marić.

Povređeno skupštinsko obezbeđenje, slede tužbe

Tokom jučerašnjeg incidenta, uoči početka sednice Skupštine grada, radnici obezbeđenja Jovan Bunić i Radomir Rakić, koji su pokušali da spreče ulazak grupe građana iz naselja Bocke u skupštinsku salu, dobili su lakše telesne povrede.