Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Vojvodinu nazvali "južnim krajevima" Mađarske

Memorijalno društvo "Racija 1942" zatražilo je danas od ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića da Mađarskoj uputi protest zbog toga što je deo Vojvodine na jednoj manifestaciji u Budimpešti nazvan "južnim krajevima" Mađarske.

Pet kandidata za člana UO RUV

Savet Republičke radiodifuzne agencije objavio je listu od pet kandidata za upražnjeno mesto za člana Upravnog odbora Radiodifuzne ustanove Vojvodine.

Građani Sajmišta žele FK "Ajaks" nazad

Građani sa Sajmišta predali su gradonačelniku Igoru Pavličiću peticiju sa oko 300 potpisa tražeći da odobri Fudbalskom klubu Ajaks da se vrati na teren sa kog je prošle godine iseljen.

Edukativno predavanje za trudnice

Predavanje za trudnice, koje se organizuje u sklopu projekta "Pravovremena informisanost trudnica", biće održano u utorak, 29. novembra, u Mesnoj zajednici "Gavrilo Princip".

Više od 1.000 dužnika svakodnevno u mraku

Elektrovojvodina će do kraja meseca svakodnevno sa mreže isključivati više od 1.000 potrošača, zbog neplaćenih računa, najavio je za Radio 021 rukovodilac Sektora za trgovinu električnom energijom Stevica Cigulov.

FOTO: Plakati protiv nasilja nad ženama

Rad studentkinje Akademije umetnosti Jelene Potkonjak pod nazivom "Zaustavi ga dok možeš" izabran je za najbolji među 18 prijavljenih na konkursu Zavoda za ravnopravnost polova, a na temu borbe protiv nasilja nad ženama.

Stranke manjina traže ocenu ustavnosti zakona

Nekoliko stranaka nacionalnih manjina iniciralo je pred Ustavnim sudom Srbije ocenu ustavnosti Zakona o izboru narodnih poslanika u članu koji se odnosi na broj potpisa koji su potrebni da bi se potvrdila neka izborna lista.