Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Počupali nokte psu u Bukovcu

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad - SPANS saopštilo je da su jednom psu u Bukovcu nepoznati počinioci pre dve noći iščupali sve nokte na zadnjim šapama.

VIDEO: "Naši" zapalili i tursku zastavu

Nekoliko aktivista ekstremističke organizacije "Naši" u nedelju je zapalilo tursku zastavu prilikom ispisivanja pretnji bosanskom pevaču Dinu Merlinu na zidu zgrade na Bulevaru oslobođenja 23, pohvalivši se time na Jutjubu.

Održan Plenum studenata

U Novom Sadu je sinoć u amfiteatru Filozofskog fakulteta održan skup studenata organizovanih u Plenum, koji je protekao u ambijentu svađe između pristalica Plenuma i pristalica Studentskog parlamenta.

Deo kampusa bez vode

Deo studentskog kampusa neće imati vode u sredu, 2. novembra, tokom prepodneva, zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži.

Ne pije tek svaki deseti student

Više od polovine studenata i trećina studentkinja Univerziteta u Novom Sadu se opija svake nedelje, pokazuju rezultati ankete Zavoda za zaštitu zdravlja studenata.

Deo studenata traži manje školarine

Plenum studenata Filozofskog fakulteta zatražio je danas smanjenje školarine na tri minimalne prosečne plate, vraćanje apsolventskog staža, ukidanje rangiranja i troškova prenošenja ispita.

Kancelarija za mlade traži saradnike

Udruženje građana "Alternativna kultruna organizacija – AKO" i Gradska uprava za sport i omladinu grada Novog Sada - Kancelarija za mlade pokreću projekat "In-formatiraj se" čiji je cilj formiranje Info-centra za mlade.