Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

FOTO: Performans za semafor

Članovi gradskog odbora SPO-a izveli su danas performans preko pešačkog prelaza na raskrsnici Bulevara Jaše Tomića i Pariske komune i time apelovali na gradsku vlast da na ovom mestu postavi semafor.

Poreska rešenja slali i pokojnicima

Poreska uprava izazvala je paniku među Novosađanima prosledivši im obaveštenje sa iznosom duga za porez  i zateznom kamatom, čime ih je naterala da stoje u redovima kako bi izmirili tu obavezu.  

Pljačka Fruške gore ozakonjena?

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković kaže za Radio 021 da je tačno da se sa Orlovog bojišta i Paragova izlači kamen, ali navodi da su provere da li je to u ugovoru još uvek u toku.

Ogromno interesovanje za radove Mirka Ilića

U Muzeju sаvremene umetnosti Vojvodine sinoć je pred više stotina Novosađana otvorena izložba svetskog superstara dizajna Mirka Ilića pod nazivom "Mirnodopski radovi", a u organizaciji "Hammer produkcije".

Matica srpska traži Fantast

Matica srpska će na osnovu Zakona o vraćanju imovine, između ostalog, tražiti da joj se vrati dvorac Fantast pored Bečeja, koji joj je svojevremeno poklonio veleposednik Bogdan Dunđerski (1862-1943).

Laze Telečkog sutra bez vode

Ulica Tarasa Ševčenka i Stevana Divinog Babe vode neće imati u četvrtak, 27. oktobra, od 8 do 15 časova, zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži.

Toplana: Grad da pokrije razliku na računu

Ukoliko se usvoji predlog gradonačelnika da se porodicama sa troje i više dece umanje računi za komunalije, ti popusti će, po svemu sudeći, najviše pogoditi "Novosadsku toplanu" i "Vodovod", jer su grejanje i hladna voda stavke koje najviše koštaju.