Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Tri kapitalna izdanja "Prometeja"

Novosadski "Prometej" pojaviće se na 56. Beogradskom međunarodnom sajmu knjiga sa tri kapitalna izdanja, dve knjige akademika Dinka Davidova "Sentandreja srpske povesnice" i "Srpska stematografija" i monografijom Bogdana Janjuševića "Stambena arhitektura vojvođanskih gradova".

NDNV i NUNS stali iza novinara i urednika Građanskog

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) protestovali su danas zbog odluke Opštinskog javnog tužilaštva u Novom Sadu da podigne optužnicu protiv novinara Jelene Spasić i Milorada Bojovića zato što su navodno prekršili Zakon o tajnosti podataka.

Mesecima bez javne rasvete

Stanari četiri zgrade na Novom naselju bez ulične rasvete su već punih četiri meseca, a pritužbe stižu i od stanovnika Detelinare iz Ulice Stevana Mokranjca i dela ulice Janka Čmelika.

VIDEO: Švarceneger: Dođite u Novi Sad!

Ovog vikenda se u Novom Sadu održava Svetsko prvenstvo u bodibildingu za žene, a Arnold Švarceneger nije mogao da prisustvuje, pa je preko člana gradskog veća Novog Sada pozvao sve bilderke i bildere da posete ovu manifestaciju.

Prekrečen zid sa grafitima mržnje

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine prekrečili su zid išaran grafitima mržnje na jednoj privatnoj kući, koji gleda na dečije igralište u Ulici Branka Ćopića.

Ruski kozaci ponovo dolaze u Novi Sad

Državni ansambl Ruske federacije, Kubanjski Kozački hor nastupiće u ponedeljak, 24. oktobra, u Velikoj sali Spensa, u sklopu turneje kojom obeležavaju dva veka postojanja.

Rekonstruiše se put ka Veterniku

U ponedeljak, 17. oktobra, JKP "Put" nastavlja radove  na prvoj fazi rekonstrukcije rakrsnice Novosadskog  puta, Kralja Aleksanda i Kralja Petra Prvog u Veterniku.