Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Grad i "Stan" zajedno grade 11 stanova

Javno komunalno preduzeće "Stan" namerava da za nekoliko dana počne izgradnju 11 stanova u Ulici Berislava Berića, u sklopu projekta sanacije ravnih krovova, a u saradnji sa Gradskom stambenom agencijom.

Traži 1,5 miliona dinara od Parking servisa

Nakon što je od "Parking servisa" mimo propisa dobio kaznu za parkiranje, Novosađanin Milorad Bejatović odlučio se da tuži ovo preduzeće, zahtevajući odštetu u vrednosti od milion i po dinara.

Diplome kasne dve godine

Akademci Univerziteta u Novom Sadu koji su diplomirali ove i prošle godine krajem oktobra će organizovati proteste zbog toga što ne mogu da dobiju diplome.

FOTO: Mlade (ne) interesuje nauka

Između brojnih pronalazaka, na ovogodišnjem "Tesla festu" najviše pažnje privukla je fontana na solarni pogon čiji je autor petnaestogodišnji Novosađanin Miloš Delić.

Đerić ostaje direktor Pozorišta mladih?

Iako je prihvatio mesto stalnog profesora na Katedri za dramske umetnosti u Banjaluci, Zoran Đerić bi mogao uporedo da ostane direktor Pozorišta mladih ukoliko se tako dogovori sa gradskim sekretarom za kulturu Andrejem Bursaćem.

FOTO: Otvoren "Auto Show", najskuplji auto 92.000 evra

Na Novosadskom sajmu održava se Sajam automobila "Auto Show", na kojem će do nedelje, 16. oktobra, ljubiteljima četvorotočkaša biti premijerno predstavljeno više od 30 modela, najnovija dostignuća u automobilskoj industriji, kao i programi posvećeni bezbednosti u saobraćaju.

Postanite volonteri Radne sobe

Resursni centar za osobe sa invaliditetom (RCOSI), Ekumenske humanitarne organizacije, poziva sve zainteresovane da postanu volonteri "Radne sobe", dnevnog centra za osobe sa invaliditetom.

Uskoro šalteri za dokumenta na Novom naselju

Kako je najavljeno, novosadska policija bi trebalo da dobije još deset zaposlenih, što će olakšati vađenje ličnih dokumenata, a u narednom periodu otvoriće se još dva šaltera na Novom naselju kod Satelitske pijace.

Štrajkači idu na ulicu

Deo zaposlenih u "Dnevnik štampariji" od četvrtka namerava da intenzivira tromesečni štrajk, svakodnevnim protestnim šetnjama.  

Grejanje u Jaše Tomića do subote

"Toplana" je nastavila radove na rekonstrukciji vrelovodne mreže na delu Bulevara Jaše Tomića na kom nije bilo tehničkih mogućnosti za početak grejne sezone.

Sedmica privremeno ne ide Bulevarom Evrope

Trasa linije broj 7 (Liman 4 – Železnička stanica – Liman 4) privremeno se menja zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na Bulevaru Evrope, od Ulice braće Grulović do Bulevara cara Lazara.

Gradnja Žeželjevog mosta tek dogodine

Izgradnja Žeželjevog mosta u Novom Sadu, vredna  45 miliona evra, mogla bi krenuti počekom sledeće godine, a pripremni radovi su u toku, rečeno je u Delegaciji Evropske unije u Srbiji.

Na sajmu automobila 31 premijera

Premijere novih modela, popusti za kupovinu i akcije posvećene bezbednosti u saobraćaju obeležiće ovogodišnji Sajam automobila koji će danas biti otvoren na Novosadskom sajmu.