Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Nemci u Vojvodini traže povraćaj imovine

Predsednik Nemačkog narodnog saveza Rudolf Vajs izjavio je da će Nemci tražiti da im se vrati imovina koja je oduzeta nakon Drugog svetskog rata i naveo da je ta imovina u Srbiji procenjena na 32,5 milijardi evra.

Lovni turizam zapostavljen u Vojvodini

Lovni turizam u Vojvodini proteklih 20 godina ima velikih problema i znatno manje prihode zbog teškoća pri uzgoju divljači, izjavila je direktorka Javnog preduzeća Vojvodinašume Marta Takač.

VIDEO: Incidenti na Karađorđu, Bata ponovo u publici

Policija je uspela da spreči veće incidente do koji je moglo da dođe tokom fudbalske utakmice Vojvodina - Partizan kada su navijači oba tima sa tribina utrčali na stadion i pokušali da se obračunaju na zapadnoj tribini "Karađorđa". 

Novosadske javne ličnosti tihe povodom Prajda

Za razliku od Beograda, gde su istaknuti političari, javne ličnosti i ugledni univerzitetski profesori javno podržali šetnju osoba drugačije seksualne orijentacije, Novosađani su po tom pitanju mnogo stidljiviji.

Kanal 9 ponovo u kablu SBB-a

Kompanija SBB obavestila je novosadsku TV Kanal 9 da je postupila po privremenoj meri Privrednog suda u Novom Sadu i ponovo počela da emituje njihov program.

Kosovska raskopana do kraja oktobra

Zbog izvođenja radova na pojačanom održavanju saobraćajnih površina u delu Kosovske ulice od ulice Marka Miljanova do Jaše Ignjatovića linije 6, 11A i 11B saobraćaće izmenjenim trasama do 31. oktobra 2011. godine.

Štrand posetilo 406.000 ljudi

Kroz kapije Štranda tokom jubilarne, stote kupališne sezone prošlo je 406 hiljada ljudi sa dnevnom ulaznicom, po čemu će ova godina biti upamćena kao jedna od najboljih u stogodišnjoj istoriji novosаdske grаdske plаže.

Novi protesti putara

Putari iz "Bačkaputa" i ostalih članica "Nibens grupe" počeće 10. oktobra proteste u Beogradu koji će, kako navode, trajati sve dok se radnicima ne isplate zarade i obezbede sredstva za nastavak rada.

Zapad 1.000 dinara za Vojvodina - Partizan

Karte za derbi meč 7. kola između Vojvodine i Partizana mogu se kupiti na blagajni stadiona Karađorđe po cenama od 200 dinara za severnu, 700 za istočnu i 1.000 dinara za zapadnu tribinu.

Turnir Nenadu i Nemanji u čast

Danas u Sportskom centru na Slanoj bari počinje prvi memorijalni košarkaški turnir u znak sećanja na pokojnog igrača i trenera KK "Novi Sad" Nenada Grozdanića i Nemanju Danilovića.