Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

FOTO: Počeo "Lorist"

Jesenja sezona na Novosadskom sajmu počela je danas otvaranjem sajmova lova, ribolova i sporta "Lorist" i Sajma turizma.

Tanja Kedić nastavlja štrajk glađu

Tanja Kedić, medicinska sestra koja već treći dan štrajkuje glađu na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, nastavlja sa protestom do daljnjeg jer, kako kaže, razgovor koji je imala sa poslodavcem nije dao nikakvo rešenje.

VIDEO: Naziv Újvidék se ponovo vidi

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine očistili su saobraćajni znak na izlazu iz Novog Sada, na kom su nepoznati počinioci crnim auto-lakom preškrabali naziv grada na mađarskom jeziku.

Velika etnička distanca u Temerinu

Bezbednost u Vojvodini nije ugrožena ali se incidenti, poput onih u Temerinu, moraju sprečavati opštom akcijom u društvu kako ne bi bili ugroženi međunacionalni odnosi, zaključili su učesnici zajedničke sednice odbora Skupštine Vojvodine za bezbednost i za međunacionalne odnose.

Ponuda za akcije Minakve

Kompanija Pandam-NS, koju kontroliše novosadska porodica Bogićević, a koja u svom vlasništvu drži 73,4 odsto akcija punionice vode BB Minakva (Minaqua), objavila je ponudu za preuzimanje preostalih 26,6 odsto akcija koje su u rukama manjinskih akcionara, objavljeno je na sajtu brokerske kuće "Sinteza invest grup".

Oko sajma parkiranje 250 dinara

Tokom Sajma "Lorist", od 28. septembra do 2. oktobra, "Parking servis" će naplaćivati parkiranje na preko 800 parking mesta po ceni od 250 dinara za ceo dan.

Još se čeka na zakazivanje porukama

Zakazivanje termina za izradu ličnih dokumenata putem mobilnih telefona bilo je kao mogućnost najavljeno za polovinu ovog meseca, ali ovaj sistem još nije zaživeo u šalter salama novosadske policije.