Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Medicinska sestra sa Instituta štrajkuje glađu

Medicinska sestra sa Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici Tanja Kedić danas je počela dvadesetčetvoročasovni štrajk glađu, posle čega će, kako najavljuje, prestati da pije i vodu, jer je, kako kaže, umesto razgovora sa poslodavcem, dobila poziv policije na informativni razgovor zbog ugrožavanja sigurnosti.

Karlovci postaju grad

Zbog svog velikog istorijskog značaja, Sremski Karlovci na proleće bi trebalo da postanu najmanji grad u Srbiji.

Metalci prete protestima

Metalska industrija Srbije je u izuzetno teškom položaju, u Vojvodini je situacija još teža, a u Novom Sadu ta delatnost je praktično zamrla, izjavio je predsednik Pokrajinskog odbora sindikata metalaca Vlado Miljuš.

Osuda precrtavanja višejezične table

Vojvođanski ombudsman osudio je precrtavanje naziva grada Novog Sada na mađarskom jeziku na novopostavljenoj višejezičnoj tabli iz pravca Temerina i okarakterisao taj čin kao napad na instituciju ombudsmana.

Isključenja struje za ponedeljak

Novi Sad: od 8 do 9.30 časova AD "Vodoinstalater" ulice Đerdapska i Balkanska, Hemijsko - tehnološka škola, Karađorđeva ulica od broja 95 a do 101 i od broja 92 a do 100,

Poverenik najavio nadzor u "Informatici"

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti najavio je neposredan nadzor u novosadskoj "Informatici", nakon što je uputio formalno upozorenje beogradskom  "Infostanu".

Oko 500 ljudi ispratilo Kepira

Šandor Kepiro, osumnjičen za ratne zločine tokom Drugog svetskog rata, sahranjen je u subotu u svom rodnom gradu Šarkad, 240 kilometara istočno od Budimpešte.

Đukić: Uz imovinu, Vojvodini i izvorne prihode

Primena zakona o javnoj svojini neće biti potpuno moguća dok ne bude rešeno pitanje finansiranja Vojvodine, izjavio je pokrajinski sekretar za finansije Jovica Đukić, napominjući da je regulisanje izvornih prihoda pokrajine ustavna obaveza Vlade i Skupštine Srbije.

Banat pobedio u Novom Sadu

U okviru sedmog kola Prve lige Srbije, u subotu su odigrane četiri utakmice, a u jednom od derbija Banat je slavio sa 1:0 na gostovanju Novom Sadu.