Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Velike razlike u razvijenosti gradova Vojvodine

Razlike u razvijenosti pojedinih opština u Vojvodini, kao što su razlike između Žitišta i Sremskih Karlovca ne samo da su potvrdile trendove o drastičnoj neujednačenosti razvoja pokrajine, detektovane uredbom Vlade Srbije, već i da se Vojvodina po svojoj razvijenosti nalazi ispod republičkog proseka.

Odbornici potvrđuju promenu u Gradskom veću

Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada trebalo bi da bude ozvaničena promena u Gradskom veću, u kojem će Milana Đukića, zaduženog za obrazovanje, zameniti njegov kolega iz Srpskog pokreta obnove, Nemanja Starović.    

Za Grožđebal vanredni autobusi

Zbog održavanja Grožđebala, GSP "Novi Sad" u petak, subotu i  nedelju, 23, 24. i 25. septembra, uvodi vanredne polaske autobusa za Sremske Karlovce.

Najbolji tekst Kate Đarmati

Najbolji dramski tekst u okviru Dramskog takmičenja mađarskih vojvođanskih pisaca, održanog 21. septembra u Novosadskom pozorištu/Ujvideki szinhaz, napisala je Kata Đarmati, a Kinga Mezei, koja je na scenu postavila njen tekst, najbolja je rediteljka ovog neobičnog pozorišnog događaja.

Poslanici povećavaju plate

Poslanicima Skupštine Vojvodine u sledećoj godini biće povećane plate i poslanički dodaci, predviđeno je skupštinskim budžetom, koji je odobrio Administrativni odbor vojvođanskog parlamenta.  

Bogaroški: Neću da budem jedini s dve funkcije

Direktor novosadskog Gradskog saobraćajnog preduzeća, Branislav Bogaroški, podneo je ostavku na mesto poslanika u Skupštini Vojvodine, iako je ranije dobio saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije za obavljanje dve funkcije.  

Pacijenti ispaštaju zbog loše organizacije

Rad zaštitnika prava pacijenata u zdravstvenim ustanovama u Vojvodini je neregulisan i oni su istovremeno angažovani i na drugim pravnim poslovima, zbog čega ispaštaju pacijenti koji im se poveravaju, saopštila je Kancelarija vojvođanskog ombudsmana.

Deo Detelinare bez tople vode

Stanovnici Detelinare neće imati tople vode u četvrtak, 22. septembra zbog priključenja na vrelovodnu mrežu objekta u Kopernikovoj ulici.

Grad vraća oduzete crkvene knjige

Gradske vlasti raspisale su javnu nabavku za fotokopiranje i prekoričavanje oštećenih verskih matičnih knjiga, na osnovu Zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama.