Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Radikali traže rebalans pokrajinskog budžeta

Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je hitan rebalans budžeta Vojvodine kojim bi za pet milijardi dinara bile smanjene planirane investicije u pokrajini i taj novac preusmeren za socijalnu pomoć najugroženijima.

Prečistač vode samo na papiru

Iako mogućnost izgradnje centralnog prečistača otpadnih voda gradonačelnik Igor Pavličić pominje još od dolaska na tu funkciju, dalje od crtanja prečistača na papirima neće se odmaći do isteka mandata aktuelnog prvog čoveka grada.  

Noć istraživača 23. septembra

"Noć istraživača", manifestacija koja za cilj ima promociju nauke na zabavan način, održaće se 23. septembra u Novom Sadu, Beogradu, Subotici i Zrenjaninu.

Uvedena treća smena za zračenje u Kamenici

U Institutu za onkologiju Vojvodine uvedena je treća smena za rad na jedinom aparatu za zračenje koji je u funkciji, dok će za drugi, koji je u kvaru, rezervni delovi stići u narednih desetak dana.

Oštećeno 5 kontejnera za PET ambalažu

Prethodnih dana, sa više PET spremišta, koje je JKP "Čistoća" postavila širom grada, su otkinuta vrata kao i katanci i to ulicama Stojana Novakovića, Trg majke Jevrosime, Radničkoj, Balzakovoj kao i na Bulevaru Evrope.

Nagradu "Stražilovo" dele tri autora

Nagrada "Stražilovo" za 2011. godinu ravnopravno je pripala Željku Pržulju za knjigu poezije "PTSP sindrom", Dušanu Kresoviću za zbirku pesama "Međurečje i morski povetarci" i Ivanu Despotoviću za naslov "Prekoračenja", saopštio je žiri.