Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Vojvodini u vlasništvo delovi infrastrukture

Vlada Vojvodine jednoglasno je usvojila zaključke o Nacrtu zakona o javnoj svojini, za koje su glasali predstavnici svih stranaka vladajuće koalicije u pokrajini, izjavio je predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Prekrečeni šovinistički grafiti

Predsednik Skupštine Vojvodine, Šandor Egereši, zajedno sa predstavnicima novosadske policije i stanarima zgrade na Bulevaru Jovana Dučića 47 prekrečio je grafite sa porukama nacionalne mržnje.

Građani besni zbog suvih česmi na Štrandu

Iako je u četvrtak živa u termometru ceo dan stajala oko četrdesetog podeljka, Novosađani koji su otišli da se rashlade na Štrandu našli su se u neugodnoj situaciji jer tamo skoro ceo dan nije bilo vode za piće.

Grad zaboravio na EP u rukometu?

Na samo četiri meseca od početka Evropskog prvenstva u rukometu i dolaska nekoliko desetina hiljada navijača, Grad nije počeo čak ni pravljenje plana za rekonstrukciju "Spensa" koju je naložila Evropska rukometna federacija.

Katrin Šmit dobitnica nagrade "Novi Sad"

Šesti laureat Međunarodne nagrade za književnost "Novi Sad" je istaknuta nemačka pesnikinja i prozna spisateljica Katrin Šmit, saopšteno je u Društvu književnika Vojvodine (DKV).

Deo taksista neće poskupljenje

Taksi udruženja "SOS", "MB", "Delta", "Dežurni" i "Grand", neće učestvovati u mogućim protestima taksista, jer podržavaju odluku gradonačelnika, Igora Pavličića, da ne povećava cenu ove vrste prevoza.

Ombudsman predlaže smenski rad na Institutu

Pokrajinska zaštitnica građana Aniko Muškinja Hajnrih apelovala je na rešavanje situacije predugih lista čekanja na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, predloživši smenski rad kao privremeno rešenje do kupovine preko potrebnih aparata za radioterapiju.

6.000 Novosađana prijavljeno za popisivače

Za kandidate popisivača prijavljeno je više od 6.000, ili skoro četiri puta više od potrebnog broja, izjavila je predsednica popisne komisije za pripremu, organizaciju i sporovođenje popisa na teritoriji Novog Sada Ana Mujan.

Više intervencija Hitne pomoći zbog vrućine

Služba Hitne medicinske pomoći u Novom Sadu je, zbog velikih vrućina, danas i prethodnog dana imala za oko 20 odsto više intervencija nego obično, izjavio je šef smene u Hitnoj pomoći dr Emil Krombholc.