Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Mirčić isplatio odštetu za klevetu

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić isplatio je 300.000 dinara odštete za klevetu nekadašnjem visokom funkcioneru Vojvodine i SFRJ Živanu Berisavljeviću, čime je završen višegodišnji sudski spor.

Cena ispred brenda

Potrošači u Srbiji sve češće kupuju proizvode sa manje poznatim etiketama. Nedostatak novca poslednjih nekoliko godina promenio je navike građana.

Klisa dobija novu školu

U septembru bi mogla da počne obnova dve i izgradnja jedne nove osnovne škole u Novom Sadu, a u okviru projekta s kojim je Ministarstvo prosvete konkurisalo i dobilo zajam od Evropske investicione banke.

Lisice i dalje čekaju propise

Iako je prošlo više od godinu i po dana od kada je novosadski "Parking servis" nabavio naprave za blokadu točkova nepropisno parkiranih vozila, one se još ne koriste.  

Pojačane poreske kontrole

Zbog neizdavanja fiskalnih računa u Novom Sadu su u prvih šest meseci ove godine zatvorena 163 objekta, a 230 poreskih obveznika je kažnjeno.

Prijave za proslavu Dana mladih

Kancelarija za mlade Novog Sada pozvala je sve organizacije mladih da se pridruže obeležavanju Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta, i tog dana predstave svoje aktivnosti na Trgu slobode.

Mini busevi u pogonu od 1. septembra

Gradsko saobraćajno preduzeće planira da od 1. septembra, kada počne primena jesenjeg reda vožnje, pusti u saobraćaj pet mini buseva, koji kao gorivo koriste metan.