Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Stipendije za deficitarne nastavnike

Vojvođanski sekretarijat za obrazovanje raspisao je konkurs za stipendiranje studenata prve godine fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na kojima se školuje kadar za deficitarna nastavnička zanimanja.

Najavljena reforma "Radosnog detinjstva"

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najavio je reformu Predškolske ustanove u narednom periodu, jer sadašnja struktura sistema i poslovanje predstavljaju veliko opterećenje za gradski budžet.  

UO traži smenu urednika Mađar soa

Upravni odbor dnevnog lista "Mađar so" (Magyar Szo) pokrenuo je inicijativu za smenu glavnog i odgovornog urednika Čabe Presburgera zbog, kako se navodi, "profesionalne nebrige, pristrasnog informisanja i tendencioznog pisanja o mađarskoj zajednici u Vojvodini".

Prodaju se karte za meč Srbija - Argentina

Ulaznice za meč poslednjeg kola Svetske lige između Srbije i Argentine koji će se odigrati na Spensu 29. juna od danas su u prodaji na centralnoj blagajni Spensa i u prostorijama OK Vojvodina.

Suvenirnica na keju radi, ali u "probnoj fazi"

Mada se u proteklih godinu dana puno govorilo o unapređenju turističke ponude Novog Sada, biran je čak suvenir grada i najavljivano otvaranje suvenirnice na keju, malo ko od sugrađana zna da je stakleni objekat sa bankomatom, postavljen pre nešto više od pola godine, počeo da radi.