Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

"Heroj Pinki" u štrajku

Radnici nekad uspešne brodarske firme "Heroj Pinki", sada članice "Dunav grupe", od utorka su u generalnom štrajku jer mesecima nisu dobili platu.

Radovi na Bulevaru Mihajla Pupina

Zbog radova na rekonstrukciji kanalizacije, na delu Bulevaru Mihajla Pupina zatvorena je desna kolovozna traka od ulice Jovana Đorđevića do Sonje Marinković.

Rasparčavaju Radosno detinjstvo?

Na sledećoj sednici Skupštine grada biće predloženo da se Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" podeli na šest delova i da ubuduće ima isto toliko direktora.

Političari koče istragu na Institutu za onkologiju?

Dok republički ministar zdravlja Zoran Stanković kaže da navode o trgovini listama čekanja pacijanata obolelih od raka treba da istraže pokrajinski organi, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić navodi da slučaj treba da istražuje policija, a ne da se, kako kaže, stvara atmosfera hajke.

"Toska" pred punim Trgom

Novosađani su sinoć, na velikom video-bimu na Trgu slobode, putem satelita pratili prenos čuvene opere "Toska" Đakoma Pučinija, iz Umetničkog centra kraljice Sofije u španskoj Valensiji.

Na jesen drvoredi u "betonskim džunglama"

Nova Detelinara i Grbavica dobiće na jesen nove drvorede, čime će početi ozelenjavanje gradskih naselja koja su usled povećane urbanizacije u poslednjih nekoliko godina praktično ostala bez zelenih površina i drveća.

Vozom do Subotice sa presedanjem

Na pruzi Beograd - Novi Sad - Subotica, zbog radova u stanici Kisač, do srede u 8 sati pre podne, privremeno je izmenjen režim putničkog saobraćaja.

Policajci prekinuli štrajk

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije prekinuli su štrajk nakon samo nekoliko sati, jer su postigli dogovor o isplatama zaostalih zarada sa resornim ministrom Ivicom Dačićem.

Sindikat traži smenu Bubnjevića

Strukovni sindikat Radio-televizije Vojvodine (RTV) zatražio je da iz Upravnog odbora te kuće bude smenjen Dalibor Bubnjević, glavni urednik lista "Zrenjanin".

Nagrada Bati Živojinoviću na Sinema Sitiju

Na otvaranju festivala Sinema Siti, u subotu, 18. juna, u bioskopu Arena, glumcu Velimiru Bati Živojinoviću biće uručena nagrada Ibis za životno delo, a tokom festivala će biti prikazana retrospektiva njegovih filmova.

"Toska" večeras na Trgu slobode

Novi Sad je jedini grad u Srbiji u kojem će, uz još više od 40 gradova Evrope, biti ostvaren prenos opere "Toska" Đakoma Pučinija, grandioznog dela koje će pod upravom Zubina Mehte biti izvedeno večeras u Umetničkom centru kraljice Sofije u Valensiji.

Produžen rok za upis dece

Produžen je rok do kojeg bi roditelji dece koja su primljena u vrtiće Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" trebalo da potpišu izjavu o prihvatanju uslova boravka i obaveza i da dobiju upisnicu za dete.

Radionice Centra za razvoj karijere

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Novom Sadu organizuje radionice iz oblasti asertivnog rešavanja konflikata, prevencije stresa, aktivnog traženja posla, motivacije i pisanja CV-ja.