Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Radionice Centra za razvoj karijere

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Novom Sadu organizuje radionice iz oblasti asertivnog rešavanja konflikata, prevencije stresa, aktivnog traženja posla, motivacije i pisanja CV-ja.

Pomeren tretman protiv komaraca u Futogu

Tretman sa zemlje protiv odraslih komaraca na području Futoga, koji je bio najavljen za period od ponedeljka 6. juna do petka 10. juna, zbog nepovoljnih vremenskih uslova pomera se na sledeću nedelju - od 13. juna do 17. juna, saopštila je novosadska "Ciklonizacija".

Povratak Milijane Baletić uvreda za žrtve

NUNS (Nezavisno udruženje novinara Srbije) i NDNV (Nezavisno društvo novinara Vojvodine) ocenjuju skandaloznim nedavno pojavljivanje novinarke Milijane Baletić u ulozi autorke i scenaristkinje emisije "Portret Nikole Kusovca - glancanje mitova" na Radioteleviziji Vojvodine.

Kasne jeftini stanovi

Kupci "jeftinih" stanova na Detelinari ogorčeni su jer država skoro godinu dana kasni sa završetkom radova.

"Čistoći" duguju 570 miliona

"Čistoći" građani i firme, među kojima ima i javnih preduzeća, duguju oko 570 miliona dinara. U tom preduzeću kažu da se ova dugovanja kod nekih firmi vuku već godinama.

Uskoro počinje INFANT

Trideset osmi po redu Međunarodni festival alternativnog i novog teatra, poznatiji kao INFANT, počinje 25. juna. Kako za 021 kaže portparol ove manifestacije Peđa Ivović, Novosađani će moći da vide nesvakidašnje performanse.

Zbog groma presušile slavine

Mada su gradske ulice tokom sinoćnjeg nevremena za kratko vreme bile pune vode, slavine u stanovima Novosađana su oko 18 časova presušile.

Konkurs za turističke ideje

Razvojna banka Vojvodine i Fondacija Stejt of egzit (The State of Exit) raspisale su konkurs za 10 donacija od po 1.000 evra, za 10 najboljih preduzetničkih ideja koje doprinose turističkoj ponudi Novog Sada, a koje bi bile realizovane u toku festivala "Egzit".

Protestovali zbog uskraćenog novca

Iako je u budžetu Grada ove godine izdvojeno znatno više sredstava za socijalnu zaštitu nego prethodnih godina, pojedini korisnici, među kojima su i organizacije osoba sa invaliditetom, ostale su uskraćene za novac namenjen rehabilitaciji, odmoru i oporavku te kategorije sugrađana, a pare nisu dobili ni za registraciju, gorivo, niti za održavanje kombi vozila.