Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Niče Nacionalni institut za veterinu

Vojvođanska vlada u septembru bi trebalo da počne sa radovima na izgradnji Nacionalnog instituta za veterinu, najavio je pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović.

Gradsko veće glasalo za obveznice

Gradsko veće donelo je odluku da se Novi Sad zaduži putem emisije municipalnih obveznica, a najpovoljnije uslove dala je Unikredit banka, rekao je za Radio 021 član Gradskog veća za finansije Živko Makarić.

Ove godine znatno manje komaraca

Monitoringom i tretiranjem protiv larvi komaraca obuhvaćeni su svi kanali u gradu i prigradskim naseljima, kao i sve povšine na kojima se zadržava voda.

Prijava za smerove u Jovinoj gimnaziji

Prijavljivanje kandidata i podnošenje dokumenta za polaganje prijemnog ispita za upis učenika u matematička odeljenja i bilingvalna odeljenja prirodno-matematičkog smera na francuskom, ruskom, nemačkom i engleskom jeziku obaviće se 21. i 22. maja u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu, od 9 do 14 časova.

Vladimir dobio porodiljsko i posao

Vladimiru J. koji, zbog neobaveštenosti svih kojima se obratio, nije mogao da otvori porodiljsko bolovanje, to pravo će biti omogućeno, potvrdio je za Radio 021 član Gradskog veća za zdravstvo Aleksandar Kiralj.

Klime u čekaonicama kod lekara

Bolesni sugrađani sledeće leto možda neće dočekati u vrelim čekaonicama, jer Dom zdravlja planira da ugradi centralne klime u svojim objektima.

Počelo uređenje puteva u Adicama

U Adicama je počelo asfaltiranje Veterničke ulice, koja to naselje povezuje sa Veternikom, a Grad je preuzeo obavezu da održava još 109 ulica gde je nasut tucanik.

Ne stižu da uhvate počinioce

Komunalna policija registrovala je 27 divljih deponija na teritoriji grada i prigradskih naselja, a  najkritičnije su tri deponije u Adicama i tri u Futogu.

Neobavešteni o porodiljskom za muškarce

Jedan Novosađanin, čija supruga boluje od cerebralne paralize, nije mogao da ostvari svoje pravo na porodiljsko odsustvo za muškarce jer niko od onih kojima se obratio nije znao da mu objasni na koji način to može da učini.

Grad neće vojne objekte?

Ministarstvo odbrane želi da Novom Sadu proda sedam gradskih kasarni, skladišta i drugih vojnih kompleksa, čija je vrednost procenjena na više od 1,4 milijarde dinara.