Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Proslava praznika Portugala uz utakmicu

Portugalski ambasador u Srbiji Luiš de Alemeida Sampajo dobio je specijalnu dozvolu Vlade Portugala da 18. maj, nacionalni praznik ove države, proslavi u Novom Sadu umesto u sedištu ambasade u Beogradu.

VIDEO: Salt Lake City in New Now

Dok je voditeljka TV "Avala", Adriana Čortan, koja se proslavila prekrštavanjem Novog Sada u "New Now", pokušavala da se opravda za lapsus tako što je pozdravljala gledaoce iz studija u "White City-ju", slušaoci Radija 021 su se sjajno zabavljali prevođenjem delova New Now-a na engleski jezik.

Žitelji Bocki ponovo ispred Gradske kuće

Građani Bocki danas će se ponovo okupiti ispred Gradske kuće kako bi nastavili sa protestima, jer gradska vlada nema sluha za višedecenijski problem nedostatka vode i kanalizacije u tom naselju, najavio je za Radio 021 član Inicijativnog odbora Nenad Ćirković.

Potpisi za referendum o statusu "Vodovoda"

Inicijativni odbor za Građansku inicijativu dostavio je Skupštini grada predlog za raspisivanje referenduma na kojem građani treba da se izjasne o sudbini preduzeća "Vodovod i kanalizacija", a danas počinju da prikupljaju potpise na 13 lokacija u gradu, najavio je predsednik Sindikata zaposlenih u stambeno-komunalnoj delatnosti Novog Sada Zoran Radosavljević.

Kasni novi projekat izdavanja izvoda iz matičnih knjiga

Mada je Ministarstvo za državnu upravu najavilo da će prošle nedelje početi izdavanje izvoda iz matičnih knjiga građanima u bilo kojoj opštini i gradu u Srbiji, bez obzira gde su upisani, ta opcija još uvek ne može da se primenjuje u Novom Sadu.  

FOTO: 100 godina organizovanog prevoza

Posetom mališana koji idu u vrtić u Rumenci Gradskom saobraćajnom, to preduzeće je počelo s obeležavanjem 100 godina od početka organizovanog javnog prevoza u Novom Sadu.