Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Konkursi za Brankovu nagradu i slem poeziju

Društvo književnika Vojvodine (DKV) objavilo je danas godišnje konkurse za najboljeg slem pesnika Srbije i za "Brankovu nagradu", koja se dodeljuje za najbolju prvu knjigu pesama na srpskom jeziku, autoru do 29 godina.

Nema opasnosti od epidemije malih boginja

U Novom Sadu nema opasnosti od epidemije malih boginja, izjavila je za Radio 021 načelnica pedijatrije Doma zdravlja Milka Budakov, povodom informacija da je u našoj zemlji od početka godine registrovano oko 300 obolelih od ove bolesti.  

Taksisti ipak bez oznaka TX na tablicama

Iako je bilo najavljeno da taksisti neće moći da registruju vozilo bez oznake TX na novim tablicama, čime bi se jasno razlikovali legalni i nelegalni prevoznici, do toga neće doći.

Saradnja novosadskog i zagrebačkog univerziteta

Predstavnici Univerziteta u Novom Sadu (UNS) i Sveučilišta u Zagrebu potpisaće u četvrtak sporazum o saradnji u doktorskim studijama, naučno-istraživačkom radu i ostvarivanju prioriteta Dunavske strategije EU, saopštio je danas UNS.  

Ovog proleća počinju radovi u Radničkoj?

Dugo najavljivana izgradnja novog vrtića u Radničkoj ulici, kojom će se donekle skratiti lista čekanja na upis u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo", mogla bi da počne ovog proleća.

Trgovci traže odštetu od Grada

Posle odluke Ustavnog suda da zabranu prodaje pića u novosadskim prodavnicama posle 23 sata proglasi nezakonitom, predstavnici Društva trgovaca traže odštetu od Grada i obustavu prekršajnih postupaka protiv njih.

Grad nudi plac za restoran brze hrane

Zavod za izgradnju grada dao je na licitaciju šest gradskih građevinskih parcela namenjenih za gradnju stambenih zgrada i porodičnih kuća, a jedna lokacija na Bulevaru Jaše Tomića predviđena je za restoran brze hrane.

FOTO: Nema para za velike popravke

Iako u mnogim novosadskim ulicama treba popraviti puteve, gradske vlasti u ovoj godini iz budžeta nisu izdvojile znatno više novca  za ovaj posao, u odnosu na prošlu godinu.  

Straćili pare za projekte

Iako je Grad za izradu arhitektonskih rešenja za centar, četvrti most i Trg Republike potrošio više od deset miliona dinara, samo jedan nacrt je blizu realizacije, dok ostali možda nikad neće stići na red.

VIDEO: Milijana Baletić ponovo na RTV-u

Inicijativa nevladinih organizacija Građanska Vojvodina je u saopštenju izrazila zaprepašćenje što je Radiotelevizija Vojvodine (RTV) emitovala "dokumentarnu emisiju" koju je kao urednik i scenarista potpisala "doajen ratnohuškačkog novinarstva i promoter govora mržnje" Milijana Baletić.

Rekonstrukcija Zrenjaninske petlje

Zbog radova na rekonstrukciji Zrenjaninske petlje, od danas do 30. juna biće izmenjen režim saobraćaja na tom delu autoputa E - 75, najavili su " Putevi Srbije".