Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Svirkom protiv fašizma

Centralni događaj ovogodišnjeg festivala "Ritam Evrope", kojim se obeležava Dan pobede nad fašizmom, biće održan večeras na Trgu slobode sa početkom u 19h.

Skan: Demokrate najjače u Vojvodini

Da su parlamentarni izbori održani krajem marta, u Vojvodini bi sa skoro 26,6 odsto glasova pobedila Demokratska stranka, pokazuju najnovija istraživanja novosadske agencije "Skan".  

Ponude za emisiju obveznica do 16. maja

Novi Sad će, po svemu sudeći, biti prvi grad u Srbiji koji će emitovati dužničke hartije od vrednosti, odnosno municipalne obveznice, izjavio je član Gradskog veća za finansije Živko Makarić.

Od utorka karte za Sterijino pozorje

Besedom glumca Stevana Baje Gardinovačkog, 26. maja će biti otvoren 56. festival Sterijinog pozorja, koji će do 3. juna ponuditi trideset programa – predstava i ostalih različitih sadržaja.

Kepiro tvrdi da je likvidirao samo partizane

Suđenje oficiru mađarske žandarmerije u Drugom svetskom ratu Šandoru Kepiru juče je u Budimpešti nastavljeno čitanjem njegove odbrane s pisanim iskazima svedoka, u kojima se tvrdi da Kepiro nije kriv za zločine nad civilima u Novom Sadu 1942. godine.

Policija ne zna za aferu u Urgentnom

Slučaj žene koja je nedavno preminula u Domu zdravlja, nakon što joj, navodno, u novosadskom Urgentnom centru nije ukazana lekarska pomoć, uopšte nije prijavljen policiji, saznaje Radio 021.

Podrška Mađarske za Srbiju u EU

Drugog dana zvanične posete Srbiji, predsednik Mađarske Pal Šmit u Novom Sadu se sastao sa predsednicima Skupštine i Vlade Vojvodine Šandorom Egerešijem i Bojanom Pajtićem.

NIS će proizvoditi i struju

Naftna industrija Srbije (NIS) planira da započne proizvodnju struje u okviru strategije svog razvoja do 2020. godine, izjavio je danas generalni direktor Kiril Kravčenko.

Festival nauke za vikend

Treći Festival nauke u Novom Sadu održaće se za vikend, 7. i 8. maja, na više lokacija u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Sledeće nedelje rođendan Spensa

Trideseti rođendan "Spensa" biće obeležen krajem sledeće nedelje, 12. i 13. maja, velikom manifestacijom na kojoj će Novosađani uživati u koncertima, modnim revijama i predstavama.