Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Sledeće nedelje rođendan Spensa

Trideseti rođendan "Spensa" biće obeležen krajem sledeće nedelje, 12. i 13. maja, velikom manifestacijom na kojoj će Novosađani uživati u koncertima, modnim revijama i predstavama.

Predsednik Mađarske u Novom Sadu

Predsednik Mađarske Pal Šmit danas će, u okviru zvanične posete Srbiji, boraviti u Novom Sadu, gde će se sastati s pokrajinskim premijerom Bojanom Pajtićem i predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem.

Nove žardinjere u centru grada

Radnici "Gradskog zelenila" postavili su na Trgu slobode i u Ulici Kralja Aleksandra još 26 žardinjera sa stablima dekorativnog gloga, čime je završena kompletna rekonstrukcija zelenila u centru grada, koja je započeta zimus.

Radno vreme kioska za markice

Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" obaveštava korisnike usluga da će u subotu, 7. maja 2011. godine, kiosci za prodaju markica raditi po sledećem rasporedu rada - redovna prodajna mesta na terminalima u Centru Grada, kod Futoške pijace i na Železničkoj stanici, radiće u vremenu od pola šest ujutru do pola osam uveče.

"Miroslav" u Kulturnom centru

Premijerom predstave "Miroslav", po tekstu Slavomira Mrožeka u režiji Borisa Isakovića, u nedelju će u nedavno obnovljenoj zgradi Kulturnog centra (KC) Novog Sada biti otvorena nova pozorišna scena u gradu koja ima oko 160 mesta.

Noć muzeja na 50 lokacija

Peta "Noć muzeja" u Novom Sadu održaće se 14. maja od 18 sati do dva časa nakon ponoći na 50 lokacija, saopštili su organizatori.

Novo ruho Petrovaradinske pijace

Radovi na rekonstrukciji Petrovaradinske pijace započeti su danas, a direktor "Tržnice" Dušan Bajić obećava da će žitelji ovog mesta dobiti modernu i funkcionalnu pijacu.

Četvrta Cvetna pijaca

Četvrta prolećna "Cvetna pijaca" održaće se u petak i subotu, 6. i 7. maja, na platou ispred Spensa i biće otvorena od 8 do 20 časova.

Za kreditiranje Grada samo tri ponude

Komisija za određivanje uslova pod kojima će se finansirati kapitalne investicije Grada u sredu je razmatrala samo tri kreditne ponude, iako je ranije rečeno da se za taj posao interesovalo više od 30 banaka i finansijskih kuća.  

Ništa od rasprave o smeni Jovanovića

Sednica Skupštine grada na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu za smenu predsednika Skupštine Aleksandra Jovanovića završena je pre nego što je uopšte počela, jer odbornici nisu izglasali dnevni red.

Pohvale iz Centra "Simon Vizental"

Direktor jerusalimskog Centra "Simon Vizental", Efraim Zurof, zahvalio se jevrejskoj zajednici iz Novog Sada, gradonačelniku Igoru Pavličiću i vladiki bačkom Irineju koji mu je, kako kaže, puno pomogao u radu.