Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Sutra rasprava o smeni Jovanovića

Na inicijativu Srpske radikalne stranke sutra će biti održana sednica Skupštine grada sa svega jednom tačkom dnevnog reda, a to je predlog za razrešenje predsednika novosadskog parlamenta Aleksandra Jovanovića.    

Fruškogorski maraton za vikend

Planinarski maraton na Fruškoj gori, 34. put, biće održan predstojećeg vikenda, 7. i 8. maja. Start će biti u subotu, u 9 časova, u fruškogorskom naselju Popovica.

Najprljaviji kiosci brze hrane

Prodavac u pekari koji trči iz toaleta i neopranim rukama uzima hleb ili zaposleni u grilovima koji istom rukom broje novac i pripremaju pljeskavice, samo su neki od primera loše higijene s kojom se Novosađani svakodnevno suočavaju.

FOTO: Roštiljali samo najuporniji

Prvomajske gužve na novosadskim saobraćajnicama, marketima i mesarama, ove godine su izostale, jer je većina Novosađana zbog lošeg vremena odustala od tradicionalnog "roštiljanja".    

Nova cena autobuske karte od 15. maja

Karta u autobusima Gradskog saobraćajnog neće poskupeti pre polovine narednog meseca, iako je  usvojen zahtev novosadskog prevoznika za korekcijom cena usluga od 1. maja.

Bela lađa i dalje propada

Objekat u Njegoševoj ulici broj 5, u kojem se nekad nalazila čuvena novosadska kafana "Bela lađa", propada godinama, od kako se iz te zgrade iselila inspekcija i za sada nema naznaka da će se to promeniti.  

Čuvajmo Frušku goru

Udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine" i ove godine će za 1. maj, u saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora i "Rotaract" klubom Novi Sad, organizovati akciju "Čuvajmo Frušku goru - ponesimo svoj otpad sa sobom".

Počela borba protiv komaraca

Stručnjaci "Ciklonizacije" preporučuju građanima da u svojim dvorištima i podrumima počnu da koriste BTI tablete protiv larvi komaraca.

Mnogi prinuđeni da rade na crno

Kancelarija vojvođanskog ombudsmana saopštila je, povodom 1. maja, međunarodnog praznika rada, da je mnogo radnika u Vojvodini primorano da "radi na crno", a da među njima ima najviše mladih, nekvalifikovanih radnika i žena.

Prestao da radi Jugoalat

Nekada poznata novosadska fabrika "Jugoalat" prestala je u petak zvanično sa radom. Posle 15 sati kada je završena poslednja radna smena zauvek su ugašene mašine.

Poreska poranila sa praznovanjem

Mada je zakonom o državnim i verskim praznicima precizirano da će zbog Praznika rada, koji pada u nedelju, neradni dani biti ponedeljak i utorak, 2 i 3. maj, Poreska uprava je izgleda započela prvomajsko praznovanje nešto ranije, a da o tome nije postojalo nikakvo prethodno obaveštenje.

Novosađani predstavljaju Srbiju u Njujorku

Tim studenata sa novosadskog Fakulteta tehničkih nauka pobedio je danas na studentskom takmičenju "Imedžin kup" (Imagine Cup) u Rektoratu univerziteta u Beogradu, pa će u julu predstavljati Srbiju na istoimenom svetskom takmičenju u Njujorku.