Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Da li spikaš srb-liš?

Upotreba žargona i sve veći broj engleskih reči u srpskom jeziku, koje su nekada korisne, a češće   nepotrebne dovele su do pada jezičke kulture.

Slabo interesovanje za "online" šoping

Iako je našem čoveku poslednjih godina internet sve pristupačniji, a time i sajtovi na kojima može da kupi ogroman broj različitih proizvoda u zemlji i inostranstvu, prema podacima do kojih je došao Radio 021, mali je broj onih koji koriste benefite "virtualnog šopinga".

"Eko sajam" u Dunavskom parku

U Dunavskom parku sutra će biti organizovan "Eko sajam", na kojem će građani moći da se upoznaju sa radom pokrajinskih i gradskih institucija i nevladinih organizacija, u čijoj nadležnosti je zaštita životne sredine.

Ništa od bazena na Novom naselju

Zemljište na Novom naselju koje je 2005. kupila slovenačka kompanija "Tuš" ponovo će se naći na licitaciji nakon što je ova firma odustala od gradnje sportsko-poslovnog centra.

Završena grejna sezona

Novosadska toplana od danas prestaje da greje stanove Novosađana, jer su se, kako je saopšteno, stekli uslovi za završetak grejne sezone.

Turnir u tucanju jaja

Mesna zajednica "Omladinski pokret" u ponedeljak organizuje turnir u tucanju uskršnjih jaja i nakon toga, mađioničarsku predstavu.

U sredu čišćenje Fruške gore

Direktor Nacionalnog parka Fruška gora Dobrivoje Antonić rekao je da će akcija čišćenja i generalnog spremanja ove vojvođanske planine biti u sredu jer se za prvomajske praznike očekuje do 300.000 posetilaca.