Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Naprednjaci blokiraju ulicu ispred RTV

Pristalice Srpske napredne stranke danas će održati performans ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine u vreme trajanja Dnevnika, nezadovoljni uređivačkom politikom te medijske kuće.

Kanalizacija u prigradskim naseljima do kraja godine

Gradonačenik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je danas da će sva prigradska naselja, poput Kovilja, Kisača, Čeneja i Veternika, dobiti kanalizacionu mrežu, ali da u gradu takvih investicija ove godine neće biti, zbog nedostatka novca.

Izabrani novi članovi UO RTV-a

Republička radiodifuzna agencija izabrala je danas šest članova UO RTV-a, a prošli su Dimitrije Boarov, Vanja Barišić, Dalibor Bubnjević, Ivan Benašić, Boris Kovač i Ljiljana Bulatović.

VIDEO: Srušen stari industrijski dimnjak

Stari dimnjak u Radničkoj ulici, simbol industrijalizacije Novog Sada srušen je jutros oko 9h po nalogu Zavoda za izgradnju grada. Početku rušenja je prisustvovalo tek petnaestak sugrađana, jer su radnici "Šuša gradnje" sajlu pomoću koje je oboren dimnjak postavili sat i po pre najavljenog termina za rušenje.

Promenjena odluka o držanju pasa i mačaka

Šef komunalne inspekcije Srđan Jakovljev izjavio je da su izmenjene pojedine odredbe u novoj odluci o držanju kućnih ljubimaca, pa tako više nije ograničen broj mačaka i pasa koji mogu da se drže u stanu.

Levom nogom crta remek dela

Šesnaestogodišnja Dejana Bačko iz Bačke Palanke, iako je rođena bez obe ruke, zadivljuje slikarskim umećem i talentom, a remek-dela stvara povlačeći četkicu prstima leve noge.