Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Veliko spremanje Futoškog parka

Veliko spremanje Futoškog parka radiće se do kraja tekuće godine, a u planu je da se saniraju oštećeno i prestarelo drveće, kao i da se zasade nove sadnice.

Papić: Politikantska igra

Bivši direktor "Elektrovojvodine", Tomislav Papić, kaže da je učinjeno sve kako bi se ovo preduzeće predalo Ligi socijaldemokrata Vojvodine.      

Treba štedeti u Nedelji štednje

Svetska nedelja štednje je počela, banke nude razne pogodnosti za otvaranje novih računa, ali ocena urednika magazina "Ekonomist", Milana Ćulibrka, je da građani nemaju odakle da štede.      

Nemoguće kupiti nove autobuse?

Nabavka novih autobusa i uvođenje sistema elektronske naplate u gradskom prevozu opet su dovedeni u pitanje, jer su nezadovoljni ponuđači ponovo uložili žalbe, na tri od dve javne nabavke koje je Gradsko saobraćajno raspisalo u avgustu.  

Počelo prikupljanje potpisa u Novom Sadu

Savez samostalnih sindikata počeo je prikupljanje potpisa za smenu Vlade i nastaviće akciju ukoliko se do petka ne ispune njihovi zahtevi u vezi sa izmenama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.  

Deset godina borbe protiv fašizma

Antifašistička akcija Novog Sada obeležiće i ove godine 9. novembar, međunarodni Dan borbe protiv fašizma serijom tribina i koncerata, a ujedno i proslaviti deset godina postojanja ove organizacije.      

Policajci i Parking servis daju krv

Radnici i članovi Sindikata JKP ''Parking servis'' Novi Sad, kao i članovi Sindikata srpske policije, u znak dobre međusobne saradnje i želje da pomognu onima kojima je to potrebno, sutra će u 10 i 30 dobrovoljno dati krv u Zavodu za transfuziju krvi.

Promocija organske hrane

Pijaca ''Moj salaš'', koja se sada već tradicionalno organizuje na proleće i jesen na platou ispred Spensa, dobila je istoimenu brošuru, koja je, kako je ocenjeno, korak dalje u promociji organske poljoprivrede i zdravstveno bezbedne hrane.