Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Lutrijom do Amerike

Svake godine američki Stejt department organizuje lutriju za ''zelenu kartu'', odnosno imigrantsku vizu, za koju može da konkuriše 50 hiljada ljudi iz celog sveta, a za tu lutriju zainteresovan je i veliki broj Novosađana.

Nema dovoljno ogreva u Novom Sadu

Novosadska stovarišta ostala su bez ogreva za predstojeću zimsku sezonu. U jednom od stovarišta u gradu kažu da drveta nema dovoljno, dok uglja ima ali ne svih vrsta.

Zdrava hrana u vrtiću

U sklopu kampanje ''Oktobar, mesec pravilne ishrane'', član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandra Novakov Mikić pripremala je juče sa decom vrtića ''Guliver'' obroke po principima pravilne ishrane i recepturi lekara Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Pejićevi salaši dobili građevinski materijal

Juče je u Mesnoj zajednici ''Nemanovci-Pejićevi salaši'' na Čeneju izvršena primopredaja građevinskog materijala koju je grad obezbedio za sanaciju štete od vremenskih nepogoda koje su nedavno pogodile ovaj kraj.

Stranke ne plaćaju kirije

Najveći dužnik "Poslovnog prostora" među partijama je Gradski odbor Demokratske stranke Srbije, koji za zakup prostorija od 457 kvadrata u Ulici vojvođanskih brigada ovom gradskom preduzeću duguje 1,1 milion dinara.

Huligani divljaju na keju (Foto)

Nakon što je krajem septembra zamenjen jedan koš koji su vandali uništili na terenu na Beogradskom keju, Put je po hitnom nalogu gradonačelnika prošle nedelje zamenio i drugi koš na istom terenu.

Ogrev kao pomoć

Mesna zajednica ''Kovilj'', u Ulici Laze Kostića u tom mestu, deliće sutra ogrevno drvo za socijalno ugroženo stanovništvo Kaća, Kovilja i Šangaja.

Politički neprijatelji postaju prijatelji

Iako su se predstavnici sadašnje gradske vlasti i Narodne partije Maje Gojković, proteklih godina međusobno oštro kritikovali, to im, nakon skoro dve i po godine od odlaska bivše gradonačelnice u opoziciju, po svemu sudeći neće smetati da se udruže na vlasti.

Zelenilo sadi po gradu

Radnici Gradskog zelenila danas su u Ulici Modene posadili 6.650 lukovica zlatnih tulipana (lala)  i još toliko žutih viola (dan-noć), a uz Petrovaradinski kej, u devet cvetnjaka ukupno, posađeno je po 8.550 komada lala i cvetova dan-noć.

"Dnevnik holding" odustao od štrajka

Zaposleni u "Dnevnik holdingu" i "Dnevnik štampariji" odustali su od najavljenog štrajka, budući da su nadležni u Vladi Vojvodine zakazali sastanak na kom će se raspravljati o zahtevima radnika.