Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

GSP čeka ponude do 20. septembra

Ponude za nabavku novih autobusa i uvođenje sistema elektronske naplate karata u Gradskom saobraćajnom biće otvorene nakon 20. septembra, kada ističe rok za njihovu dostavu.  

Školske potrepštine na Spensu

U okviru manifestacije "Ura škola", Novosađani imaju priliku da nabave udžbenike, školski pribor, lektiru, stručnu literaturu i druge stvari potrebne za novu školsku godinu.

Stiže oprema za odbranu od poplava

Mobilna oprema za zaštitu Novog Sada od visokih vodostaja Dunava biće montirana tokom jeseni širom odbrambene linije, saopštilo je danas preduzeće Vode Vojvodine.

Roditelji krive lekare za smrt sina

Za sada nije poznato da li će u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici biti poslata inspekcija kako bi ispitala smrt dvadesetogodišnjeg Nikole Jovičića, za koju njegovi roditelji optužuju lekare.    

Vrhunac cvetanja ambrozije

Količine polena ambrozije u vazduhu su ovih dana vrlo visoke, a očekuje se da situacija ostane ista naredne dve sedmice, osim u danima kada pada kiša.

Na kuću pala bandera

Stanari kuće u ulici Novosadskog sajma 42, na koju se srušila bandera, strahuju za svoju bezbednost, jer imaju problema i sa pucanjem zidova i krova.

Ništa od bolje zaštite vozača od huligana

Iako je u proteklih godinu dana broj napada na vozače i vozila Gradskog saobraćajnog znatno povećan, na poboljšanje zaštite zaposlenih i imovine u tom preduzeću ne mogu da računaju u skorije vreme.  

Prva dozvola za rad privatnom univerzitetu

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, Zoltan Jegeš, danas je uručio dozvolu za rad Univerzitetu Edukons iz Sremske Kamenice, čime je ova visokoškolska ustanova postala prva privatna u Vojvodini koja je akreditovana.